HALLE/ REGIO : Zaterdagvoetbal uit de regio

Fc_buizingen_veteranenen_dd_2008

Vk_buizingen_dd_a_080920
Afc_tubize_ploeg_2008

De veteranen van FC Buizingen speelden afgelopen vrijdag tegen hun van de sterkhouders uit de reeks VOK Jezus Eik. Hier spelen spelers mee die de vorige jaren nog actief waren in 4de klasse bij Tempo Overijse. FC Buizingen moest het stellen zonder de gekwetsten Ghilain Maillard, Jan Van Horebeek en Ben Reichelt. Wim Soutaer was afwezig.

De wedstrijd startte met snel voetbal, zo scoorde VOK Jezus Eik in de 10de minuut, een voorzet vanop links die onder de dwarslat in de winkelhaak binnenging. In de 20ste minuut recupereerde een Jezus-Eikspeler de bal in het middenveld en ging nipt op buitenspelval richting doel : hij zette de 0-2 tegen de netten. FC Buizingen verzoop, zo moesten de 2 centrale middenvelders de gaten dichten langs de flanken en kwam er vrij spel op het middenveld. Zo kwam Kurt Buelinckx nog aangelopen met de bal vanop links maar knalde over. Op het halfuur werd Raymond Stiens neergelegd in het strafschopgebied, Peter Nieuwborgh zette de strafschop om en 1-2, tevens de ruststand.

De spelers van FC Buizingen kwamen sterk gemotiveerd terug uit de kleedkamers want tegen de sterkste ploeg uit de reeks moest er een tandje worden bijgestoken. FC Buizingen haalde nu de ruimte langs de flanken en zo werden Guy Vlassenbroeck en Rudi Agneessens telkens weggezonden op pas van Vindevogel of Nieuwborgh. Raymond Stiens schoot nog op de doelman na een assist van Vlassenbroeck. Buggenhout en Carlier speelden kort op de bal zodat Jezus-Eik geen vrij spel kreeg. Een schot van Raymond Stiens vond nogmaals de doelman in zijn weg, de rebound was voor Vlassenbroeck die eveneens op de doelman besloot. Vervolgens werd Kurt Buelinckx aangespeeld en ging links op doel af en besloot met een kanjer van een schot de 2-2 tegen de netten. In de 50ste minuut spurtte Kurt Buelinckx op rechts en kreeg de bal van Nieuwborgh perfect voor de voeten en Buelinckx werkte af met een loeier naast de paal, stand 3-2. Kurt Buelinckx kreeg er niet genoeg van : hij werd 10 minuten later weer diep gezonden en schoot opnieuw met een knal van jewelste raak. FC Buizingen op rozen : 4-2. VOK Jezus Eik kreeg nog enkele kansen maar kon niet afwerken.

Volgende week vrijdag spelen de veteranen van FC Buizingen op Beert, aftrap om 20u00.

De eerste ploeg van FC Buizingen verloor vorige zondag op Number One met 0-3. Ze kregen veel kansen maar hadden enkele afwezigen. Vandaag zondag 16 november spelen ze voor de beker van Jan Lichtert op Eeksken om 15u00.

KAVVV

DC Logisitics - VK Buizingen A 3-2

Gisteren moest het alweer gebeuren voor VK Buizingen, maar dat was ook het geval voor Logistics, dat goed begon. Buizingen kwam er amper uit en de thuisploeg zag een doelpunt na goeie 20 minuten afgekeurd worden. Buizingen kon enkel dreigen via een vrije trap en een schotje van Standaert. 0-0 rust.

Na rust was het bergaf voor Buizingen maar daar was in het eerste deel van de tweede helft niet veel van te merken. Van Zeebroeck haakte een verdediger en zo ging de bal op de stip en 1-0. Kleine 10 minuten later verdubbelde hun zwarte parel en VK zag de bui al hangen tot Debruyn de achterlijn haalde en Standaert VK Buizingen terug in de match bracht. Toen ging het over en weer, de thuisploeg had ondertussen terug al 2 maal de doelpaal getroffen, alvorens op counter de 3-1 binnen te leggen. Nog was het niet gedaan toen Van Aerden, Wouters alleen voor doel zette, Eric zijn bal werd er verder ingelopen door de thuisverdediger op aandringen van Marit, 3-2. Tijd voor het slotoffensief dacht men bij VK, maar de scheids floot af, ondanks 2 x spel stilleggen en zeker 5 wissels. De hoop was er vooraf om zeker iets te rapen, de ontgoocheling achteraf des te groter. Misschien moeten we de komende week toch eens proberen eieren naar de sacramentinnen te dragen.....

't Gareel - VK Buizingen B 2-0

Een gelijkopgaande eerste helft waar Buizingen via  al na 1 min. een open kans miste. Gareel wakker geschud geraakte niet door de Buizingse verdediging maar was wel meester op het middenveld. Kansen kwamen er niet op eentje na van de Leeuwenaren maar Morten Hamelrijck was attent.
De tweede helft begon Buizingen zeer goed maar in de zone van de waarheid liep het mis,en Gareel counterde gevaarlijk. Op een vrije trap lukte Gareel dan toch de 1-0 en iets later zelfs 2-0,twee maal werd Buizingen gepakt in de lucht op stilstaande fases. Buizingen trof nog op het einde de deklat maar het bleef 2-0 voor de Leeuwenaren.

Tenslotte nog melden dat AFC Tubize gisteravond van Cercle Brugge won met 3-0. Vooral de tweede helft was genieten van mooi voetbal. Cercle Brugge kreeg geen vat op de wedstrijd en AFC Tubize, vooral geholpen door de twaalfde man, bracht mooi voetbal. Enkele kansen langs beide zijden konden niet worden afgewerkt maar Villano na 5 minuten en Dufer en Perbet in de tweede helft maakten wel de doelpunten zodat Tubize 6 op 6 scoort. In de stand klimt Tubize uit het dal en telt nu gelijk aantal punten met KV Mechelen, 1 meer dan germinal beerschot en 4 meer dan Roeselare. Ze komen nu korter bij Bergen, Kortrijk en FC Dender. Volgende zaterdag moet AFC naar Charleroi, Zaterdag 29 november ontvangen ze KV Kortrijk. Voor deze thuiswedstrijd zijn er tickets aan 10 euro beschikbaar waarmee je in de spiksplinternieuwe tribune deze wedstrijd kan komen kijken. Meer info op www.afctubize.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...