HALLE - Vijf plus vijf is gelijk aan tien: Tellen bij OEH

C21

HALLE - Vijf plus vijf is gelijk aan tien: Tellen bij OEH

Hallle_10_km_test_oeh
 

De ploeg die dit voorjaar met het Start To Run programma begon, heeft niet alleen leren lopen, maar ook leren tellen. Na hun geslaagde 5 km-test, zat de sfeer erin en werd met veel enthousiasme de lat hoger gelegd: op naar de 10 km-test.

Met de nodige aandacht voor opwarming en stretching, werd volgens hetzelfde principe (elke training een beetje langer lopen) naar het nieuwe einddoel toegewerkt. De training met versnellingen was dan weer bedoeld voor het ontwikkelen van kracht en snelheid. Sommigen moesten zelfs wat ingetoomd worden en leren dat een èchte groep loopt volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’.

Om het groepsgevoel te bevorderen werden ook enkele bijkomende activiteiten georganiseerd zoals de 5 km Dwars door Mechelen, de Gordel en recent zelfs een heuse shopping-namiddag om ook vestimentair als een echte professional te verschijnen.

De uitreiking van de diploma’s op vrijdag 14 november was zeker geen eindpunt, maar het begin van een volwaardig lidmaatschap van Atletiekclub Olympic Essenbeek-Halle. Redenen genoeg dus om de kurken te laten knallen op deze prachtprestatie van zo’n 35 leden. Deze eerste winter zullen de start-to-runners nog een aangepast winterprogramma volgen om dan in het voorjaar met de ‘anciens’ te verbroederen.

En er zijn nog plannen want de eerstvolgende aktiviteit wordt de 10 km Gaston Roelants in het prachtige park van Laken en sommigen denken al aan een voorbereiding voor de 20 km van Brussel volgend jaar.  

En zo is de circel weer rond en kunnen we vanaf volgend jaar weer starten met een nieuwe reeks.

Het enthousiasme is niet alleen te vinden bij de deelnemers maar ook bij de begeleiders. Voor volgend jaar hebben zich 2 nieuwe begeleiders  gemeld , Gunter en Walter. Zij zullen samen met Marc  opnieuw proberen er een succes van te maken.De nieuwe sessie komt er waarschijnlijk begin april. 
Extra info: http://funrunning.skynetblogs.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2008
Maggy Molenberghs
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief