HALLE /SINT-GENESIUS-RODE - CAIC-partners veroveren het Pajottenland

C21

HALLE /SINT-GENESIUS-RODE - CAIC-partners veroveren het Pajottenland

Editiepajot_gltt_02_1_gr
 
Editiepajot_gltt_01_kl
Editiepajot_gltt_2_kl
 

GLTT-CVO ontving van een Europese delegatie in het kader van een Grundtvig project voor Levenslang Leren voor volwassenen. De cursisten kregen eerst en vooral een uitgebreid bezoek aan de school, die omwille van haar technologische mogelijkheden op heel wat bewondering kon rekenen.
Tevens stond een welgevuld programma klaar met uiteraard Brussel als hoofdstad van Europa, maar ook ons eigenste Pajottenland werd in kaart gebracht.

Zo werden de partners van de 8 deelnemende landen feestelijk verwelkomd door Burgemeester Casaer op Domein Rondenbos te Beersel. In zijn  speech legde de Burgemeester de nadruk op het belang voor openheid voor andere culturen en respect voor ieders eigenheid.

De bezoekers gingen ook een kijkje nemen in het Asielcentrum van Alsemberg. Ze vingen er een glimp achter de schermen op van de werking van het centrum en apprecieerden de inzet van de lokale vrijwilligers enorm.
Met Xavier Winderickx bezochten zij Herisem molen.

De groep gingen ook naar een afspraak bij Pin en Prik in Halle waar cursussen voor taal en sociale integratie gegeven worden. De bezoekers mochten er deelnemen aan een les samen met nieuwkomers in de gemeente Halle.

Natuurlijk mocht het kasteel van Gaasbeek niet ontbreken en al komen de deelnemers uit heel Europa, ze waren het er allen mee eens dat het glooiende Pajottenland kan concurreren met min of meer exotische bestemmingen als Noorwegen, Zweden, Turkije, Spanje, Litouwen, Tjechië en Ierland.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief