HALLE - Beeldende kunst en poëzie van Katelijn Vijncke in Zonnig Huis

C21

HALLE - Beeldende kunst en poëzie van Katelijn Vijncke in Zonnig Huis

Editiepajot_halle_kunst_foto
 

In het woon- en zorgencentrum Zonnig Huis (Demaeghtlaan 36) loopt er van 28 november tot 2 maart een tentoonstelling van Katelijn Vincke, met beeldende kunst en poëzie. Werken van haar staan er op het gelijkvloers van het rustoord, inkomhal, patio, cafetaria, stille ruimte, gangen leefruimtes afdelingen en doorgangen naar kasteeltje Bralion. De tentoonstelling kan dagelijks bezocht worden van 10 tot 19 uur.

Katelijn Vijncke is afkomstig uit Deinze en heeft een motorische handicap. Na haar verblijf in het M.P.I Ten Dries in Landegem studeerde zij verder op haar eentje voor de middenjury.

Toen haar broers naar boven werden gestuurd om te studeren en zij dat niet kon vond zij dat een grote frustratie en besliste zij dat poëzie haar leven en werk zou worden.

Ook het feit dat zij als puber steeds voorgesteld werd als “zorgenkind” terwijl haar broers studeerden voor hun toekomstig beroep maakten van Katelijne een inwendige kookpot. Daarbij had zij moeite met praten omwille van die handicap, terwijl haar verstand en gevoelens op volle toeren draaiden. Geen wonder dat er opeens gebalde zinnen op papier uit een enorme grote aangepaste typmachine tevoorschijn kwamen.
Al schrijvend kan zij beter uitdrukken wat zij vaak niet over de lippen krijg. Schrijven sterkte daarom haar zelfvertrouwen, en dat was een eerste bedoeling.

Zij wist dat er kaders van een eerste tentoonstelling zorgvuldig opgeborgen stonden in haar kast. Vrienden hadden haar gedichten geïllustreerd met prachtige tekeningen en een mooi handschrift. Zij vond dat ze niet eeuwig achter de deur moesten staan wachten tot zij stierf. Dus zocht zij creatief naar een wijze manier om haar woorden nog een diepere en ruimere kracht te kunnen geven. Via haar powerpoint-ontwerpen kan zij nog een dimensie meer van haarzelf tonen en toch kan ieder mens erin ontdekken wat men zelf wil. Dat is een meerwaarde waar zij heel blij om is

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief