HALLE - Integratieprijs voor de tweede keer naar deeltijds onderwijs Don Bosco

C21

HALLE - Integratieprijs voor de tweede keer naar deeltijds onderwijs Don Bosco

Editiepajot_integratieprijs_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_integratieprijs_kl_foto_merckx

Voor de tweede opeenvolgende keer gaat de integratieprijs van de stad Halle naar het deeltijdse onderwijs van Don Bosco. Zij krijgen 650 euro. Ook de tweede prijs, goed voor 250 euro gaat naar dezelfde school, maar dan wel naar het technisch instituut. De derde prijs (150 euro) gaat naar de Leerboom.
De integratieprijs gaat naar projecten in het onderwijs

De eerste prijs gaat dit jaar, net als vorig jaar, naar het Deeltijds Onderwijs Don Bosco Halle.
Hun project waarbij jongeren, uit vaak kwetsbare milieus, geconfronteerd met achteruitstelling, onverdraagzaamheid en racisme, op permanente basis inspanningen leveren om de Nederlandse taal te leren, met het oog op meer kansen op de arbeidsmarkt wist de jury het meest te bekoren.

De tweede prijs ging naar Don Bosco Technisch Instituut voor hun multiculturele projectweek met de leerlingen van het vijfde jaar BSO. De leerlingen kregen in mei 2008 een vierdaagse aangeboden met tal van activiteiten, deels op school, deels buiten de school, waaronder een volledige dag onderdompeling in het multiculturele Brussel.

De derde prijs gaat dit jaar naar het project ‘de ouderbib’ van de Leerboom. Met dit project wil de school taalarme gezinnen aanzetten om thuis te lezen, want ‘zien lezen doet lezen’. Het project startte in september 2008.

 Alle Halse kleuter-, basis- en secundaire scholen kunnen in aanmerking komen voor de integratieprijs. Niet enkel de directie van een school, maar ook participatieraden, oudercomités, groepen van leerlingen, CLB’s, leerkrachten en andere (welzijns)organisaties die nauw met het onderwijs samenwerken.

Bijzondere aandacht gaat naar de projecten waarbij verschillende partners aan het project samenwerken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 jun 2024

archief