HALLE - KTA Pro Technica heeft een primeur met de aankoop van een plotter “CANON IPF 810 — 44” A0”

C21

HALLE - KTA Pro Technica heeft een primeur met de aankoop van een plotter “CANON IPF 810 — 44” A0”

Editiepajot_kta_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_kta_1klfoto_merckx

Met de aankoop van de plotter “CANON IPF 810 — 44” A0” heeft KTA-Pro Technica Halle een primeur in Vlaanderen, ja zelfs België. Het apparaat van Duitse makelij is de eerste groot formaatprinter van zijn soort dat geïnstalleerd wordt en dat op het KTA-Pro Technica Halle.
Verder investeerde het KTA-Pro Technica ook in een 3D-uitlijntoestel, een nieuwe remmentestbank, een pistoolreiniger en een infrarooddroger

De plotter is ontworpen om groot formaat-afdrukken te produceren voor studiebureau’s en architectenbureau’s die ontwerpen en plannen maken met de high-tech-programma’s CAD en GIS. De ingebouwde 80 GB harde schijf en het printerprogramma van CANON vergemakkelijkt het printer- en opdrachtmanagement waardoor de plotter optimaal wordt ingezet.
De bijzondere eigenschappen bestaan uit afdrukken van constructies, plannen, studies, met scherpe, dunne lijnen in zwart met hoge dichtheid voor het produceren van CAD­schema’s; met prachtige kleuren (5) scherpe tekst en minder krasgevoelig en een voortreffelijke grafische producties van een cositente kwaliteit.
Daarenboven is het toestel energiezuinig en milieuvriendelijk en werkt met een indrukwekkende snelheid (A0-afdrukken in 56”).

Studierichting Carrosserie
Dankzij een investeringsoperatie kan KTA-Pro Technica hun basisuitrusting voor de studierichting carrosserie uitbreiden met een pistoolreiniger en een infrarooddroger
In het verleden moesten spuitpistolen manueel gereinigd worden met het nadeel dat de leerlingen rechtstreeks in contact kwamen met de gevaarlijke dampen.
Leerkracht carrosserie Steens: “We denken ook aan het milieu: solventen worden in de mate van het mogelijke geweerd en we werken met watergedragen lakken.
Het reinigen zal vanaf nu gebeuren in een machine waar de dampen rechtstreeks worden afgezogen. Met dit toestel zijn verf en vuil eenvoudig te verwijderen en is het onmisbaar geworden in de moderne mengruimt~. Het komt de gezondheid van ieder ten goede.

Voor het drogen van grote oppervlakken wordt de volledige spuitcabine op temperatuur gebracht. Voor kleine herstellingen is dit economisch niet verantwoord. Men maakt hiervoor gebruik van infrarooddrogers met de nieuwe elektronica, digitale klok, beveiliging, temperatuurcontrole. Door al deze functies kan men veilig en efficiënt drogen, wat een besparing opbrengt van heel wat tijd en geld..

Studierichting Auto — Auto-Elektriciteit
Voor de studierichting auto werd een 3D-uitlijntoestel John Bear aangekocht en werd een nieuwe remmentestbank in gebruik genomen.

 Een wieluitlijning in 5 minuten kan nu dank zij een computergestuurde 3D-wieluitlijntoestel. De uitlijner heeft een draadloze verbinding tussen meetkoppen en het toestel, zonder elektronische camera’s op de wielen zoals vroeger het geval was. Vier passieve referentieplaten volstaan. Alle wiel- en fuseestanden kunnen gemeten worden. Het toestel bevat een PC, een printer en software met meer dan 25 000 voertuigen en afstelbeelden. Er kan een keuze gemaakt worden tussen 2-wiels- en 4-wielsuitlijning.

Dankzij Minister van Onderwijs, Frank Vandenbroucke kunnen zij ook dit jaar op de financiële steun rekenen bij de aankoop van een nieuw toestel voor de studierichting auto.
De keuze is gevallen op een nieuwe remmentestbank. Deze testbanken worden gebruikt in grote garages en de technische schouwing om een correcte diagnose te kunnen stellen aan het remsysteem.
Uit cijfers van de technische schouwing blijkt dat 20 % van de afgekeurde voertuigen gebreken vertonen aan het remsysteem. Algemene staat, lekken, speling en bevestiging zijn meestal visueel te controleren, maar de werking van het remsysteem kan enkel gecheckt worden met een degelijke remmentestbank.

Elk voertuig moet een wettelijke minimale remkracht ontwikkelen. Ook mag het verschil tussen het linker- en rechterwiel maximaal 25 % bedragen. Het vaakst wordt het remsysteem afgekeurd vanwege een defect aan de handrem/noodrem.

Leerkracht auto Vander Meylen: “Eigenlijk zou elke garage over een remmentestbank moeten beschikken, maar dat is jammer genoeg niet altijd het geval. In onze school kunnen wij nu ook een degelijke diagnose stellen aan het remsysteem. We kunnen zo onze leerlingen een extra troef aanbieden in hun latere loopbaan in een garage”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief