HALLE - Concert ‘Servais en Rusland’ groot succes

C21

HALLE - Concert ‘Servais en Rusland’ groot succes

Servaisconcert_21-11-08__1_
 

Het wereldberoemde Rastrelli Cello Quartet was te gast in Halle voor het zevende Servaisconcert. Het eerste deel was ‘klassiek’ opgevat met werk van Tsjaikovski, Popper en Hallenaar Servais.

Van Servais bracht het kwartet ‘Souvenir de St. Pétersbourg' en ‘Fantaisie sur deux Airs Russes’, op het lijf geschreven van deze Russische musici. Dat laatste werk wordt een vast onderdeel van hun repertoire. Servais haalde zijn inspiratie voor deze twee ‘Russische’ composities uit zijn eerste verblijf in Sint-Petersburg en Moskou. Hij is nadien nog minstens dertien maal teruggekeerd.

In het tweede deel gaf het Rastrelli Quartet een staalkaart van hun jazzy-repertoire. Toen werd pas echt duidelijk wat een cello allemaal kan bereiken qua klankrijkdom; soms leek het alsof er een orkest bezig was. Deze vier Russen hadden duidelijk de cellomicrobe te pakken! Een originele kennismaking met alle facetten van het instrument.

De vzw Servais vierde met dit concert een eerste lustrum: de vereniging startte immers precies vijf jaar geleden. 2009 staat helemaal in het teken van het Internationaal Celloconcours Servais. De eerste ronde van die wedstrijd vindt plaats op 16 en 17 april 2009 in Halle; de finale de dag nadien in Gent. In november 2009 komt de winnaar van de ‘Servaisprijs’ optreden in Halle.
Meer info: www.servais-vzw.org .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2008
Peter François
Peter François
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief