HALLE - Buren klagen over nachtlawaai van Mc Donald

C21

HALLE - Buren klagen over nachtlawaai van Mc Donald

Editiepajot_mc_donald_foto_merckx

De buurtbewoners rondom de hamburgertent Mc Donalds in Halle hebben ieder weekend (zaterdag- en zondagmorgen tussen 03.00 en 08.00 uur) heel veel lawaaioverlast veroorzaakt door het cliënteel op de parking van de hamburgertent Mc Donalds. Zij hebben in een brief aan het Halse College van Burgemeester en Schepenen gevraagd om de nachtvergunning zo vlug mogelijk in te trekken.

De buurtbewoners klagen dat er vanaf drie uur s’nachts tot acht uur in de morgen er continu lawaai en dat ze zo uit hun slaap worden gehouden.

 De buurtbewoners: “Permanent melden zich autobestuurders aan bij de drive-in om de ingeslapen bediende claxonnerend te wekken om hun bestelling te plaatsen”.

Daar de lokalen van de hamburgertent niet open zijn wordt de maaltijd op de parking in open lucht verbruikt met alle gevolgen van dien. Er wordt luid gebabbeld en geroepen en er wordt gefeest. Automotoren worden op hoog toerental gedraaid, zware basmuziek doet de buurt daveren, autoalarmen worden uitgetest en als kers op de taart wordt gans de nacht door geclaxonneerd op de parking. De buurtbewoners vermoeden dat alle lawaai “onder invloed” wordt geproduceerd.

Dit fenomeen houdt reeds enkele maanden aan en houdt de bewoners van de Elbeekstraat, Tramstraat, Steenstraat en een gedeelte van de August Demaegtlaan uit hun slaap.

 De buurtbewoners verstaan niet hoe voor zo’n overlast een nachtvergunning kan verleend worden aan de Mc Donalds. Zij zijn deze overlast meer dan beu en vragen zich af hoelang het nog zal duren vooraleer ze in het weekend nog eens van een rustige nacht zullen kunnen genieten.

ANTWOORDBRIEF
Burgemeester Pieters (CD&V) zegde ons dat Mac Donalds aangeschreven werd en dat Mc Donalds hierop een antwoordbrief heeft geschreven met uitleg en enkele voorstellen.
Politie en de dienst Milieu beleggen met betrokkene een afspraak om de voorstellen te bespreken, inzonderheid de vraag of ze wel een goed resultaat kunnen garanderen en of de maatregelen die men wil treffen niet wat te mager uitvallen.
Dirk Pieters: “Ze zullen daarna hierover een verslag maken ter beslissing van mij en/of het college”.

Is het intussen verbeterd?
Dirk Pieters: “Volgens de politie wel, maar hangt dit wellicht samen met de periode van het jaar (koude nachten)”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief