HALLE - Gehoord op het Halse stadhuis

C21

HALLE - Gehoord op het Halse stadhuis

Stadhuis_halle

Halle, Pajottenland en Zennevallei smaakmaker voor Toerisme Vlaams-Brabant

Toerisme Vlaams-Brabant kiest dit jaar onze regio uit voor de voorstelling van haar brochure en workshop Groepsuitstappen.
Op maandag 8 december om 9 uur in de raadzaal van het stadhuis, stelt de provincie haar jaarlijkse brochure groepsuitstappen voor aan een honderdtal voorzitters en leden van verenigingen uit heel het land.
De workshop gaat langsheen verschillende bezienswaardigheden uit de streek en loopt over een hele dag. Het programma ziet er als volgt uit: onthaal en projectie van het aanbod groepsuitstappen, bezoek aan het Streekproductencentrum, stadswandeling met bezoek aan de basiliek, bezoek aan Lambikodroom en brouwerij in Beersel en een rondleiding in het kasteel van Beersel.
Bedoeling van het hele gebeuren is de verenigingen warm te maken en te doen kiezen voor het Pajottenland, de Zennevallei en Halle als bestemming voor hun verenigingsuitstap. 

Financiële steun voor mannenploeg van Olympic Essenbeek

Atletiekclub Olympic Essenbeek-Halle krijgt financiële steun van de stad voor de verplaatsing van de mannenploeg naar de Europacup veldlopen op 1 februari 2009 in Istanbul, Turkije.
De mannenploeg van Olympic Essenbeek behaalde de titel van Belgisch interclubkampioen veldlopen en is daarmee gekwalificeerd voor de Europacup.
De verplaatsings- en logementskosten zijn echter een zware financiële uitgave voor de club. De stad komt de club daarom tegemoet met een sporttoelage voor bijzondere gelegenheden.

Bestendige Deputatie willigt beroep frituurcontainer Start 65 in

 De Bestendige Deputatie besliste het ingediende beroep omtrent de plaatsing van een frituurcontainer aan de sporthal van Start 65 in te willigen.
De Deputatie motiveert haar beslissing met de reden dat de frituurcontainer zich fysisch aansluit bij de sporthal omdat die bekleed wordt met dezelfde materialen.
In zitting van 25 april 2008 leverde het college van burgemeester en schepenen een weigeringsbesluit af na negatief advies van de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Die was van oordeel dat de frituur niet als complementair aan de huidige activiteiten kan beschouwd worden en dat de constructie zich architecturaal niet integreert binnen het gebouwencomplex.
De aanvrager ging tegen de beslissing in beroep en haalt nu dus zijn gelijk bij de Bestendige Deputatie. Het college gaat akkoord met de argumentatie van de Deputatie en tekent verder geen beroep aan.

Kerstboomophaling op woensdag 7 januari

Begin januari organiseert de stad, zoals ook de voorbije jaren, een speciale ophaling voor kerstbomen. Die gaat nu door op woensdag 7 januari 2009 ’s morgens heel vroeg. De kerstbomen moeten daarom buiten geplaatst worden dinsdag 6 januari 2009 na 18 uur.
Alle versieringen, potten en kluiten moeten verwijderd zijn, anders wordt de boom niet mee genomen. De opgehaalde kerstbomen worden op een milieuvriendelijke manier verwerkt, namelijk eerst verhakseld en vervolgens gecomposteerd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief