HALLE gaat eindelijk spandoeken ”Ik sport.. .jij sport... wij sporten in het Nederlands!” ophangen

C21

HALLE gaat eindelijk spandoeken ”Ik sport.. .jij sport... wij sporten in het Nederlands!” ophangen

Editiepajot_sporten_foto_merckx

Begin Mei stelde de provincie Vlaams-Brabant ieuwe spandoeken voor om sporten in het Nederlands in de Vlaamse Rand te stimuleren

De gemeenten van de Vlaamse Rand kregen van de provincie Vlaams-Brabant spandoeken met de slogan ”Ik sport.. .jij sport... wij sporten in het Nederlands!”

In Halle was tot nu toe van deze spandoeken niets te bespeuren.

Wim Demuylder (Vlaams Belang) interpelleerde nu de stadsdiensten waar de spandoeken in Halle toch zouden kunnen liggen, en ze werden toch zeker gevonden. Vier ervan zullen weldra rond Halse sportvelden hangen
In de eerste plaats moesten de spandoeken dienen om de anderstaligen in de provincie Vlaams-Brabant te sensibiliseren om de Nederlandse taal te leren en tegelijkertijd probeert men hen er toe aan te zetten om het Nederlands te spreken. De sportclub is hiertoe een ideale plaats in de vrijetijdssfeer waardoor er een positieve associatie gebeurt met de Nederlandse taal.

De spandoeken werden volledig door de provincie gefinancierd.

Wim Demuylder: “Enige maanden geleden werd aangekondigd dat Halle mee instapte in het project “Ik sport… , jij sport…, wij sporten… in het Nederlands!” van de provincie Vlaams-Brabant. Er zouden spandoeken komen in sportcentra en aan voetbalpleinen. Intussen hebben heel wat steden en gemeenten deze spandoeken reeds lang hangen. In Halle daarentegen zijn deze nog steeds niet te bespeuren”.

Er komen nu in Halle vier grote spandoeken langs de voetbalvelden van Biezeput, Kruisveld, Avenir Lembeek en Kaaskot. Verder ook nog twee kleine in het sportcomplex De Bres en het zwembad van Lembeek. Dit zijn allen stedelijke sportcentra.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief