HALLE - Hubert Damen op kerstconcert Vox Veroni

C21

HALLE - Hubert Damen op kerstconcert Vox Veroni

Hubert_damen_met_dirigente_anja_dierickx
 

“Op zekere dag, die heugelijkste van alle dagen des jaars,
Op kerstavond, was de oude Scrooge druk bezig op zijn kantoor …”
Zo begint Charles Dickens’ meest bekende kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ uit 1843. Hoe dit verhaal verder verloopt, kan men op zaterdag 20 december om 20u00 zelf komen mee volgen in de Sint Veroonskerk te Lembeek tijdens het kerstconcert van het koor Vox Veroni.

Sfeervolle kerstliederen uit binnen-en buitenland worden afgewisseld met extracten uit deze mooie kerstvertelling van Charles Dickens. Als verteller heeft Vox Veroni beroep gedaan op niemand minder dan Hubert Damen. Die avond geen commissaris Witse op zoek naar lijken of ander bezwarend materiaal maar wel dé stem die de oude Scrooge, Marley en Bob Cratchit tot leven doet komen.

Deze kerstvertelling inspireerde ook Anton Pieck tot het maken van prachtige aquarellen en houtsnedes, die tevens zullen gebruikt worden als decoratie voor de kerk zodat de toeschouwers zich heel even in de 19de eeuw wanen.

Kaarten voor het concert kosten € 8 in voorverkoop (€ 10 aan de kassa) en zijn te verkrijgen in de Stedelijke Seravaisacademie van Halle, in café De Kring te Lembeek en bij de koorleden. Een deel van de opbrengst van het concert gaat naar Artsen zonder Grenzen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief