HALLE - Luc Paridaens 25 jaar wijkagent

C21

HALLE - Luc Paridaens 25 jaar wijkagent

Editiepajot_paridaens_foto_merckx
 

Luc Paridaens is 25 jaar wijkagent op het Halse gehucht Essenbeek en werd daarom speciaal vermeld door zonechef Vanwezer tijdens de traditionele ontvangst van de lokale politie op het stadhuis.

Luc kan in ‘zijn’ gehucht bijna iedereen en nog veel belangrijker is dat uit een enquête gebleken is dat niet minder dan 80% van de bevolking aan Luc kent.
Luc zelf is afkomstig uit de Halse Sint-Rochuswijk, die aanleunt bij Essenbeek en is ook getrouwd met iemand uit Essenbeek. Naast zijn 25 jaar als wijkagent, loopt hij ook al sinds 1978 op vrijersvoeten in Essenbeek.

Hoe komt het dat hij er zo bekend is?
Luc Paridaens: “Essenbeek is een gehucht van Halle en erg landelijk. De meeste mensen trouwen er in of zoeken iemand uit de omgeving. Er zijn niet veel inwijkelingen en de meeste mensen zijn eigenaar van hun woning. Ook zijn er bijna geen appartementen, zodat de mensen er niet veel verhuizen. In die omstandigheden is het veel gemakkelijker de mensen te kennen als in gebieden waar veel appartementen zijn zoals in het centrum en op Sint-Rochus”.

Sinds 1990 is hij ook wijkagent op de wijken Malheide en Congo.

Over zijn taak van wijkagent zegt Luc nog het volgende: “Wijkagent zijn moet men graag doen, zo niet geeft men er vlug de brui aan. Ik ben een volksjongen die graag tussen en onder de mensen staat. Ik vergelijk me zo wat met een aalmoezenier. Dit staat ook steeds midden zijn soldaten”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief