HALLE - Philippine Denayer werd er honderd

C21

HALLE - Philippine Denayer werd er honderd

Editiepajot_philippine_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_philippine_1_kl_foto_merckx

In Zonnig Huis werd de honderdste verjaardag gevierd van Phlippine Denayer. Zij werd geboren in Huizingen, waar ze tot haar 14 jaar naar school ging. Nadien werkte ze thuis mee in het huishouden, want thuis waren er 8 kinderen.

Daarna ging zij werken in de zijdefabriek en later nog bij ACEC in Ruisbroek.
Philippine ging in het weekend graag dansen en daarvoor trok zij nar Lembeek en Tubeke.

Haar eerste echtgenote overleed vrij snel, en nadat ze vier jaar alleen gebleven was leerde ze Louis Vander Elst kennen en trouwden later. Zij gingen in Huizingen wonen in een huis met een grote tuin. Het paar bleef kinderloos.

Tijdens haar pensioen bleef Philippine heel actief. Zij teelde aardappelen, prei, selder en wortelen en had ook een mooie bloementuin. Naast het huishouden hield ze zich ook bezig met het herstellen van kledij. In haar vrije tijd ging ze graag naar de bond van gepensioneerden.

Toen haar man Louis ziek werd en hij naar een opname terug thuis was, trokken zij naar Zonnig huis, waar Louis in 2005 overleed Dagelijks gaat Philippine naar de leefruimte om te eten, neemt nog deel aan de turnoefeningen en helpt soms zelf nog in het tuintje van het rustoord.

Bij de viering kreeg Philippine heel wat geschenken. Zo kreeg ze ondermeer honderd rode rozen vanwege de stad, een foto van het Koningspaar en een medaille van de provincie Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief