HALLE - Geen financiële steun voor radio Victoria van stadsbestuur

C21

HALLE - Geen financiële steun voor radio Victoria van stadsbestuur

Radiovictoriagroot
 

Victoria is ontgoocheld in reactie van stadsbestuur.
Nieuwe antenne komt aan tennispleinen van Sollenbeemd.

Radio Victoria is enkele maanden dringend op zoek moeten gaan naar een plaats om hun antenne te plaatsen. Waar de antenne nu staat op de Nijvelsesteenweg moest ze plaats maken voor uitbreidingswerken.
Aan de stad werd per brief van 4 september gevraagd of de antenne niet geplaatst kon worden op een stadsgebouw en of de brandweer niet kon helpen bij de afbraak van de huidige antenne. Van dezelfde gelegenheid werd ook om financiële steun gevraagd en of men geen lokaal kon krijgen om de studio’s in onder te brengen.

Op 2 december kreeg Victoria een antwoord van het Halse schepencollege.
Het college besliste om geen structurele financiële ondersteuning te verlenen aan Victoria, maar eventueel beroep op hen te doen indien zich concrete projecten voordoen.

De brandweer kan niet ingezet worden voor ondersteuning bij de afbraak van de antenne en zegde men dat er geen enkel stadsgebouw zich leende voor het plaatsen van de antenne. Wel werd er een stuk grond voorgesteld, dat eigendom is van Vivaqua, waar de kans zou bestaan, mits de nodige toelatingen van Vivaqua om de antenne te plaatsen. Intussen was het stadsbestuur ook principieel akkoord om de antenne te plaatsen aan het voetbalveld aan de Kruisstraat.

Het schepencollege stelde aan radio Viuctoria een lokaal voor naast de bibliotheek van Essenbeek, dat nu gebruikt wordt door de wijkagent en dit mits betaling.

ONTGOOCHELD
Bij Victoria is men wel ontgoocheld over het feit dat er weinig positief gevolg gegeven wordt aan hun vragen.
Voorzitter Didier Decooman: “We betreuren dat u besliste geen structurele financiële ondersteuning te verlenen aan Radio Victoria Halle. We hadden dan ook graag geweten hoe u beroep op ons wenst te doen bij concrete projecten”.

Het lang aanslepen van een reactie en antwoord van de stad, heeft Victoria zelf genoodzaakt een nieuwe locatie voor hun uitzendantenne te zoeken. Deze hebben ze dan ook gevonden aan de tennisvelden van Sollenbeemd.

Over de voorgestelde huisvesting zegde voorzitter Decooman het volgende: “Het lokaal in Essenbeek is volgens de meeste schepenen ook niet geschikt om onze radiostudio’s in onder te brengen. Er is nooit een concrete afspraak gemaakt om deze lokalen te bezoeken. Het feit dat de stad er nog een nader te bepalen huurprijs voor zou vragen, vinden wij als socio-culturele spreekbuis voor Halle heel opmerkelijk. Mocht de stad nog een lokaal hebben, horen wij dat graag. Wij denken bvb aan de lokalen van het Centrum-management in Vondel te Halle. Schepen Eddy Buelinckx heeft dit met ons even besproken en wij hebben deze lokalen ook gezien. Verdere voorstellen van de stad zien wij graag tegemoet. Het zou jammer zijn dat de lokale radio van Halle na net geen 29 jaar zou moeten verdwijnen”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief