Nieuw materiaal voor politie HALLE

C21

Nieuw materiaal voor politie HALLE

Editiepajot_politielogo_groot

De Halse gemeenteraad heeft zijn goedkeuring geven voor een viertal aankopen voor de Halse politie. Het gaat om een LED-bord op aanhangwagen (kostprijs 32.000 euro), een snelheidsradar (kostprijs 6.000 euro), een nummerplaatherkenning (kostprijs 20.000 euro) en 2 bromfietsen (kostprijs 9.327,62 euro).

Het vol grafisch LED-bord komt op een aanhangwagen en men kan ermede op een eenvoudige en snelle manier nieuwe boodschappen weergeven. Dit kunnen zowel tekst als pictogrammen zijn. Alle mogelijke verkeersborden zijn tevens voorzien en kunnen weergegeven worden.

Met de aankoop van een preventieve snelheidsradar met weergave van de exacte snelheid wordt de bestuurder beloont/berispt indien hij zich aan de opgegeven snelheid houdt in de vorm van een lachende smiley of dienstmededeling naar wens. Tevens is het mogelijk om allerhande pictogrammen weer te geven als beloning of berisping.

Het doel van de aankoop van een nummerplaatherkenning is om geseinde voertuigen op te sporen via het systeem van nummerplaatherkenning dat succesvol nummerplaten kan lezen en herkennen, zowel ’s nachts als overdag en dit van stilstaande en rijdende voertuigen.

Er worden twee bromfietsen aangekocht, een Yamaha, type Majesty 125 cc en een Yamaha, type Aerox 49 cc.
De huidige bromfiets van de wijkagent van de wijk Essence is totaal versleten. Het voertuig trekt niet meer op zoals het moet en heeft al een behoorlijk aantal kilometers. De kostprijs van het volledig in orde stellen van deze bromfiets loopt te hoog op in verhouding tot de aankoop van een nieuwe.
De wijkinspecteur van Rodenem heeft gevraagd om te kunnen beschikken over een motorfiets 125 cc. Met zulke motor is de pakkans ten opzichte van jongeren die zich verplaatsen met een opgedreven bromfiets vergroot. Door de blauwe lichten voor en achter de motor is hij meer zichtbaar in het straatbeeld.
Omwille van zijn specifieke uitrusting kan deze bromfiets ook ingeschakeld worden voor escortes van evenementen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief