HALLE - Sp.a Halle: sluikstorten is een probleem

C21

HALLE - Sp.a Halle: sluikstorten is een probleem

Editiepajot_sluikstorten_is_strafbaar

Sp.a Halle wordt regelmatig door bezorgde burgers aangesproken over de problematiek van het sluikstorten in hun stad.
Na melding van een aantal gevallen besloot Sp.a zelf poolshoogte te gaan nemen. Zo merkten ze inderdaad een heleboel plaatsen op waar er illegaal afval wordt gedumped: in de voetgangersweg tussen het Lamme Guiche-erf en de Ninoofsesteenweg, op de Lenniksesteenweg, aan ’t Smeerhout, op de zogenaamde ‘landingsbaan’, op het fietspad dat het park van Buizingen verbindt met de ‘Brug van Lecocq’, op de jaagpaden langs de vaart,…

Sp.a schreef hun bevindingen neer in een brief naar het schepencollege.

Bertrand Demiddeleer, politiek secretaris: “Ons ongenoegen ingegeven door de bezorgdheid omtrent het leefmilieu, het welbevinden van onze burgers en het uitzicht van de stad neemt toe, vermits algemeen geweten is dat door een vuile en onaangename omgeving de verzuring toeneemt. Wij vrezen bovendien dat dit asociaal gedrag ander negatief gedrag aanwakkert en dat de burger zich tegen de bestaande regels gaat verzetten. Het niet consequent ingrijpen tegen sluikstorten legt een hypotheek op onze stad en de levenskwaliteit ervan.
Wij hopen dat het College deze problematiek ter harte neemt en stellen ons dan ook de vraag hoe de stad zal optreden tegen deze mistoestanden”.

Oplossing?
Sp.a-voorzitter Danny Leemans: “Bij ons weten beschikken de Halse stadsdiensten over de nodige middelen om dit probleem te bestrijden. Mocht het schepencollege wat meer aandacht besteden aan het sluikstorten dan zou onze stad wat beter ogen en aantrekkelijker zijn voor haar inwoners”. 

 

Het consequent opruimen van de sluikstorten zou het sluikstorten op zich tegengaan.

SP.a Halle vraagt dan ook met klem dat de stadsdiensten meer aandacht zouden besteden aan dit probleem.

INTENSIEVE SAMENWERKING
Wij hebben het probleem voorgelegd aan de stadsdiensten en hebben nu een antwoord gekrgen.

De stad zet dagelijks zeer veel middelen in om zwerfvuil en sluikstort op te ruimen en openbaar domein proper te houden. Er is een intensieve samenwerking tussen de milieuwachter, de wijkinspecteurs en de gemeenschapswachten. Bij melding van sluikstort wordt dit afval zo spoedig mogelijk opgehaald.

Er zijn natuurlijk de 'knelpunten' zoals Landingsbaan e.d. Deze worden wekelijks nagekeken en opgeruimd. Al het sluikstort wordt nagekeken op adressen om boetes te kunnen geven, maar hier zijn de daders ons dan meestal te slim af, zegt men op de milieudienst

De milieudienst en uitvoeringsdienst doen hun best om Halle zo proper mogelijk te houden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief