HALLE - Ditjes en datjes uit het Halse stadhuis

C21

HALLE - Ditjes en datjes uit het Halse stadhuis

Stadhuis_halle

Centrum Kind&Gezin start nieuwe crèche in Halle

De vzw Centrum voor het jonge kind kreeg midden november een principiële toestemming voor de oprichting van een nieuwe crèche op de August Demaeghtlaan te Halle. In de eerste fase krijgt het CKG 30 bedden toegewezen.
De toewijzing gebeurt in het kader van de uitbreidingsronde voorschoolse kinderopvang van Kind&Gezin van april 2008. De Vlaamse regering maakte reeds in februari bekend extra middelen vrij te maken voor 1600 extra plaatsen in de voorschoolse kinderopvang.

Voor de stad is de toewijzing zeer goed nieuws. De locatie is zeer goed gelegen en na de aankondiging van de sluiting van ’t Maretakje komt de uitbreiding als geroepen. De lokale nood aan voorschoolse kinderopvang is immers groot.

De nieuwe crèche van Vzw Centrum voor het jonge kind komt op het grondgebied van het koninklijk atheneum. Meer specifiek op het voetbalveld van de school aan de kant van de J. Jacminstraat.Het CKG wil in het voorjaar van 2009 starten met containers. Na verloop van tijd plannen zij de bouw van een nieuw complex op dezelfde locatie.

 Halle stelt zich kandidaat voor Europaprijs

Het stadsbestuur stelt de volgende jaren haar kandidatuur voor het behalen van de hoogste Europaprijs ‘The Europe Price’. Het is de hoogste prijvan de Raad van Europa, slechts één stad uit de 47 lidstaten ontvangt de jaarlijkse prijs. De prijs bestaat uit een trofee die jaar na jaar door gegeven wordt aan de bekroonde stad, een medaille, een diploma en een studiebeurs voor studenten om in het buitenland te studeren.

Halle ontving eerder al verschillende Europa-prijzen: in 2003 het Europees Diploma, in 2006 ‘The Flag of Honour’ en dit jaar ‘The Plaque of Honour’.

Dossiers kunstgrasvelden Kruisveld en Karenberg en multifunctioneel sportcomplex geselecteerd voor Vlaams Sportinfrastructuurplan

De aanvragen met betrekking tot de dossiers kunstgrasvelden Kruisveld en Karenberg zijn door de selectieadviescommissie van het Vlaams Sportinfrastructuurplan en de Vlaamse minister van Sport positief beoordeeld en komen dus in aanmerking voor subsidie.

De subsidieaanvraag voor een multifunctioneel sportcomplex in het stadscentrum komt ook in aanmerking mits er nog voldaan wordt aan één voorwaarde. Het project wordt gesubsidieerd indien de stad tegen 1 maart 2010 aantoont dat de onzekerheid over de rechtsgrond is verholpen.

Bijkomende ritten op lijn 156 Halle-Lembeek

Gezien de drukke bezetting op enkele ritten van de lijn 156 Halle-Lembeek, voorziet De Lijn bijkomende ritten op schooldagen. De nieuwe regeling gaat in vanaf maandag 5 januari 2009. Meer info op www.delijn.be.
De bijkomende ritten:
- 7.45 uur Lembeek-kerk naar Halle-Don Bosco
-15.25 uur Halle-station naar Lembeek
-16.25 uur Halle-station naar Lembeek
-16.54 uur Lembeek-Malheide naar Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief