Brandweer HALLE – Volledige invulling van beroepskader in 2009

C21

Brandweer HALLE – Volledige invulling van beroepskader in 2009

Editiepajot_feest_brandweer_merckx
 

De Halse brandweer werd naar aanleiding van het Sint-Barbarafeest op het Halse stadhuis ontvangen. Zowel commandant Conters als burgemeester Pieters zegden er dat in 2009 het beroepskader volledig gaat ingevuld worden en dat er ook vrijwilligers zullen aangeworven worden.

Slechts een tiental brandweerlieden in de raadzaal van het stadhuis. Hier was een grondige reden voor want bij aankomst op het stadhuis werd de brandweer opgeroepen voor een interventie langs de Crispielstraat, waar er problemen waren met een mazouttank (zie afzonderlijk stuk).

“Opleiding en voortdurende bijscholing zijn belangrijk voor brandweerlieden”, zegde cdt Conters. Hij was dan ook fier dat een aantal brandweerlieden een brevet, een getuigschrift of een bevordering behaalden.

Volgens Cdt Conters wordt 2009 een beloftevol jaar. Niet alleen begint men maandag met de bouw van de nieuwe kazerne en wordt het licht op groen gezet voor de volledige invulling van het beroepskader en zijn er ook nog verschillende bevorderingsexamens te verwachten.

Burgemeester Pieters had het in zijn dankwoord ook over de bouw van de nieuwe kazerne en het invullen van het beroepskader.

Hij was tevreden dat de MUG er eindelijk zal komen. Wanneer hij operationeel zal zijn kon hij niet zeggen. De stad gaat ook zorgen voor een voertuig voor de MUG.
Verder zegde Pieters dat zowel de stad, het ziekenhuis en het Rode Kruis gaan blijven ijveren om ook de PIT te behouden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief