HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

C21

HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

Stadhuis_halle

De stad heeft een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd aan Beaufort House nv voor de bouw van appartementsgebouw en het project Kinderdagverblijf ’t Pagadderke is uitgekozen tot één van de vijf laureaten voor de Architectuurprijs 2008 van de provincie. Eind 2009 komt er gedurende 14 dagen terug een ijspiste in Halle.

Stedenbouwkundige vergunning afgeleverd aan Beaufort House nv voor de bouw van appartementsgebouw met ondergrondse parking langsheen kanaal
Het college van burgemeester en schepenen leverde in zitting van 14 november 2008 een stedenbouwkundige vergunning af aan Beaufort House nv voor het bouwen van een meergezinswoning met 35 appartementen en een ondergrondse parking met 42 parkeerplaatsen langsheen de Jean Laroystraat te Halle.

Het betreft een eerste bouwblok van een totaalproject dat bestaat uit vier bouwblokken rondom een binnenplein en is gelegen in het plangebied van het BPA nr. 46 Nederhem tussen het kanaal en de Zenne.

Een eerder afgeleverde vergunning is door de minister van ruimtelijke ordening op 24 juni 2008 vernietigd. Daarna is het dossier aangepast, zodanig dat het college van burgemeester en schepenen nu de uiteindelijke stedenbouwkundige vergunning kon afleveren.

Kinderdagverblijf ’t Pagadderke laureaat architectuurprijs 2008
Het project Kinderdagverblijf ’t Pagadderke is uitgekozen tot één van de vijf laureaten voor de Architectuurprijs 2008 van de provincie Vlaams-Brabant. Architect Peter Kint schreef Halle in met het project.

De provincie Vlaams-Brabant voorziet een publicatie waarin, naast een artikel over het belang van kwaliteitsvolle openbare architectuur, ook de geselecteerde projecten, waaronder dus ons kinderdagverblijf, worden voorgesteld aan de hand van foto’s, eventuele plannen en een korte tekst.

Fotograaf Lander Loeckx kreeg de opdracht de verschillende projecten in beeld te brengen.
Naast de publicatie over de architectuurprijs zijn er ook plannen om een tentoonstelling op te zetten over de verschillende architectuurprijzen.
De tentoonstelling van Stad en Architectuur, in samenwerking met de vijf Vlaamse provincies, gaat in première in april 2009 in het Provinciehuis in Leuven en doet de verschillende provincies aan.

Voor de provincie Vlaams-Brabant zullen in de tentoonstelling de winnaar en de geselecteerde projecten van de architectuurprijs worden opgenomen.

Ijspiste
In de begroting van 2009 staan kredieten ingeschreven voor het laten komen van een ijspiste gedurende de laatste 14 dagen van 2009.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief