HALLE - Turnclub Start 65 uit Buizingen haalt succes in Hongarije binnen

C21

HALLE - Turnclub Start 65 uit Buizingen haalt succes in Hongarije binnen

Ploeg_hongary2008
 

Tijdens het weekend van 14 en 15 december namen 4 gymnasten van Turnclub Start 65 uit Buizingen deel aan het prestigieuze internationaal tornooi van Kiskunhalas in Hongarije. Het werd voor hen een allereerste internationale ervaring op zo'n 150 km ten zuiden van Boedapest.

Tussen allerhande schitterende gymnasten, komende uit 11 landen, waaronder Egypte, India en Turkije, behaalden de 4 Belgische jongens, Bert Bosmans, Sven Crispel, Robin Smismans en Matthias De Staercke, mooie resultaten, met zelfs een uitstekende 5e plaats voor Bert Bosmans en Matthias De Staercke in het eindklassement van de algemene wedstrijd. Bovendien wisten beide gymnasten zich eveneens te kwalificeren voor de 6 toestelfinales die de volgende dag plaats vonden.
Tussen alle specialisten per toestel kon Matthias De Staercke zowaar een bronzen medaille wegkapen aan het rek! Kortom, het werd een succesvolle trip die voor de jongens een schitterende leerschool was in hun verdere ontwikkeling als wedstrijdgymnast.
De voorbereiding op dit internationaal tornooi was zeer hard, maar het was elke zweetdruppel waard.  Nu wordt er opnieuw gefocust op de nationale wedstrijden die vanaf maart op het programma staan in de hoop zich opnieuw voor de finale van het Belgische kampioenschap te plaatsen.

Op de foto van het viertal dat deelnam aan het tornooi: ( vlnr ) Sven Crispel, Robin Smismans, trainer Pol Middag, Matthias De Staercke en Bert Bosmans. De Belgische delegatie werd vervolledigd door Paul Meskens en Jean-Pierre De Staercke, die als juryleden fungeerden, en Johan Crispel en Flor Bosmans.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2008
Jean-Pierre De Staerke
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief