HALLE - Strenge vorst speelt ’t Parkske parten

C21

HALLE - Strenge vorst speelt ’t Parkske parten

Editiepajot_sneeuw_voetpaden_foto_merckx

De aanhoudende winterkou is ook in Halle goed voelbaar en, is ook de oorzaak dat kleuterschool ’t Parkske vandaag gesloten moest blijven.

De directie van stedelijke kleuterschool ’t Parkske aan de Arkenvest heeft noodgedwongen de deuren tijdelijk gesloten omdat de waterleidingen bevroren zijn. Dit besluit is genomen omwille van de hygiëne en de veiligheid van de kinderen. De stadsdiensten zijn niet in staat het euvel te verhelpen omdat de leidingen onder het gebouw liggen. De stad huurt het gebouw, de eigenaar is verwittigd en heeft toegezegd het nodige te doen.
Naar verwachting opent ’t Parkske haar deuren terug op vrijdag 9 januari.

De stadsdiensten stellen alles in het werk om wegen en straten sneeuw- en ijsvrij te maken. Er werd drie nachten op rij doorlopend gestrooid. Omdat de vrieskou zeer extreem is, doet het zout niet altijd zijn werk, zeker niet waar er weinig verkeer is. Eén keer strooien is niet voldoende, er moet dus vaker ter plaatse gegaan worden. De stadsdiensten staan zo lang de kou nog aanhoudt paraat om wegen en straten zo begaanbaar en veilig mogelijk te maken en te houden. Naast het grotere werk op de weg worden ook meerdere ploegen ingezet om de situatie op openbare voetpaden en fietspaden te verbeteren.

Inwoners worden opgeroepen om zelf het voetpad voor hun eigen woning sneeuw- en ijsvrij te maken om hun eigen veiligheid en die van anderen zo veel mogelijk te waarborgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief