Vijf koppels willen in HALLE prinsenpaar worden

C21

Vijf koppels willen in HALLE prinsenpaar worden

Editiepajot_kandidaat_prinsen_foto_merckx
 

Zaterdag 24 januari dingen vijf koppels naar de titel van Prins en Prinses Carnaval Halle 2009. De hele dag staat in het teken van de jaren 80. Halattraction heeft diverse proeven met een knipoog naar de jaren 80 aan de koppels meegegeven waar ze voor de verkiezingsshow moeten mee uitpakken. De hele voorbereiding zal dan ook samen moeten gebeuren: de koppels zullen moeten samenwerken en afspreken om de diverse proeven te doen slagen. Afspraak zaterdag 24 januari vanaf 10 uur ’s morgens aan de oude Harmoniezaal op St. Richus, om 11 uur in ’t Vondel voor de ochtendproeven en ’s avonds vanaf 19u30 in CC ‘t Vondel : Prachtig Tachtig.

Vijf koppels zullen dus zaterdag 24 januari meedingen naar de titel van Prins en Prinses Carnaval Halle 2009. Deze vijf zijn: De Vrie Kadeikes met Sharon Cunningham en Dirk Vandenbrande. D’Afzakkers met Stephanie Nerinckx en David Van Nimmen, Ilka Borremans, lid van Toeternitoe en Sebbe Raemdonck, de Boerkes met Katleen De Brael en Kurt Marcelis en De Froesjeleirs met Saskia Rossie en Hans Denayer.

Dit jaar zullen de koppels strijden tegen, maar ook met elkaar.
De koppels dienen op zaterdag 24 januari om 10 uur te verzamelen aan de Harmonie op de Sint-Rochusstraat, samen met hun narren. De heren dragen de outfit van de Piccolo’s (Chasseur de chez Maxim) van Halle, waarheidsgetrouw nagemaakt, rood pakje en hoedje met oog voor de details. Tevens dienen de kandidaat prins en nar elk een instrument mee te brengen dat ze moeten bespelen. De dames dragen een outfit als majorettes met hoge hoed en witte laarsjes. Beiden dragen een identiek kostuum. Daarnaast moet er een stoffen vaandel gemaakt worden met duidelijk de namen van de kandidaten en hun volgnummer, dit naar model van de gekende vaandels van muziekkorpsen.
 

Druk scenario
Omstreeks 10u11 zullen de kandidaten in groep samen naar het stadscentrum afzakken door de Basiliekstraat langs de Beestenmarkt en de Grote Markt richting CC ’t Vondel. De kandidatenkoppels bespreken onderling welke pasjes de majorettes zullen uitvoeren en welke muziekstukken de fanfare/harmonie zal spelen.

Daarnaast moet elke koppel een DVD meebrengen met 2 filmpjes van tussen de 2 en 3 minuten die ze zelf opnemen en waarin de kandidaten en narren en getuige hoofdrollen opnemen van enerzijds de film “Rocky” en anderzijds een filmpje van “Sesamstraat”. Het filmpje in Rockystijl moet in de Basiliekstraat opgenomen zijn tijdens de training van Rocky en waar tientallen fans de training mee volgen. Ook de beruchte scene waar Rocky traint tussen de karkassen van dieren en de scene waar hij de trappen op loopt en bovenaan het zegevierende gebaar doet en de vuisten in de lucht steekt, moet in het filmpje voorkomen. Ook de muziek van Rocky moet te horen zijn in het filmpje.

In het filmpje van Sesamstraat moeten de karakters voorkomen van Pino, Leniemienie, Tommie, Bert en Ernie. De kandidaten moeten de karakters zo waarheidsgetrouw spelen en alles moet zich afspelen op de Grote Markt van Halle en in de fotocabine van het Halse stadhuis.

Vanaf 11u11 zullen de kandidaat koppels weer een heleboel opdrachten in en buiten het Vondel moeten doen. Supporters en sympathisanten zijn dus heel belangrijk. De Proeven zullen tot ongeveer 16 uur duren.
De Vier koppels die de finale zullen spelen worden rond 18 uur bekend gemaakt op radio Victoria waar ook meteen de grote Rode Draad bekend wordt gemaakt. De koppels krijgen tot 19u33 de tijd om het voorwerp te verzamelen.

Om 20 uur gaan de deuren van CC ’t Vondel weer open en hebben de 4 koppels aan half uur de tijd om hun intrede te doen. Alvorens de echte finale gaat beginnen gaat er nog één koppel afvallen.

Het verdere verloop van de avond is een combinatie van theorie, muziek, praktijk en show.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief