HALLE/ BRUSSEL - Uitbreiding Brussel onbespreekbaar voor N-VA

C21

HALLE/ BRUSSEL - Uitbreiding Brussel onbespreekbaar voor N-VA

Mark_demesmaeker_plat
Ben_weyts_plat
 

Brussels Minister van mobiliteit en openbare werken Pascal Smet (SPA) heeft zich alweer in de belangstelling gewerkt met het zoveelste gekke voorstel om Brussel uit te breiden. Deze keer stelt hij voor om de Waalse gemeenten Waterloo en Lasne te annexeren aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Als er daarna ook Vlaamse gemeenten aansluiten bij Brussel is dat “het einde van de wereld niet” volgens Smet.

De SPA-minister krijgt niet voor niets felecitaties van het FDF. Hij voedt nl. opnieuw de droom van de Franstaligen om via Vlaams grondgebied een corridor te realiseren tussen Brussel en Wallonië. 

N-VA Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker begrijpt echt niet waarom Smet in de kaart blijft spelen van de Franstalige expansionisten. “Smet is rijp voor het gekkenhuis. Hij wordt door de Vlaamse publieke opinie in de Rand weggehoond. Ik dacht dat alle Vlaamse partijen de zotte ideeën rond corridors en gebiedsuitbreiding voorgoed verworpen hadden. Niet dus, we zijn gewaarschuwd!!!”.

Het is bovendien maar de vraag of de inwoners van Waals-Brabant liggen te wachten op een uitbreiding of ‘corridor’.

“Gebiedsuitbreiding en corridors, ik dacht dat begrippen waren die verdwenen waren samen met het nazi-regime en de genocide in Srebrenica. Als het de bedoeling is van Smet en co. om meer belastinginkomsten te genereren. Dat heb ik een gouden tip: probeer eens een goed beleid te voeren. Brussel krijgt nu al een ruime, bijkomende financiering via allerlei kanalen. De verpaupering en de uitstroom van de middenklasse uit Brussel, dat Smet zich daar alstublieft eens mee bezig houdt” aldus Kamerlid Ben Weyts.

Eens te meer is het duidelijk dat de N-VA de enige garantie is om de Vlaamse belangen te beschermen tegen dergelijke absurde ideeën.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2009
Editiepajot
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief