HALLE - Carnavalisten op zoek naar de originele versies van de Vogeltjesdans

C21

HALLE - Carnavalisten op zoek naar de originele versies van de Vogeltjesdans

Editiepqjot_prinsenverkiewingen_2_1_gr_foto__erckx
 
Editiepqjot_prinsenverkiewingen_2_1_kl_foto__erckx
Editiepqjot_prinsenverkiewingen_2_2_kl_foto__erckx
Editiepqjot_prinsenverkiewingen_2_2gr_foto__erckx
 
Editiepajot_halle_rode_draad_1_foto_decooman
Editiepajot_halle_rode_draad_2_foto_decooman
 

Voor de grote rode draad van de prinsenverkiezing dienen de 5 koppels zo veel mogelijk de originele 45-toerenplaat van de Vogeltjesdans van de Electronicas op te halen. De plaat zelf moet in de originele hoes aangeboden worden tussen 19.30 en 20 uur in CC ‘t Vondel.

Na de proeven die al afgelegd werden hebben De Froesjeleirs de leiding.

De voorlopige stand ziet er als volgt uit: 1. De Froesjeleirs: 650 punten; 2. Sebbe en Ilka (Toeternitoe) 600 punten; 3. De Vrie Kadeikes 575 punten; 4. De Boerkes 460 punten en 5. D’Afzakkers 400 punten.
De punten liggen zo dicht bij elkaar dat er nog niets gezegd is wie het prinsenpaar 2009 gaat worden.
Deze avond zijn er in CC ’t Vondel nog praktische en theoretische proeven alsook nog een mini rode draad.

Bij de proeven die vanaf 11 uur in ’t Vondel dienden afgelegd werd vooral uitgekeken naar de voorpagina’s van kranten die uitkwamen tussen 1 januari 1980 en 31 december 1989. de verwondering was groot toen bleek dat er 89 stuks werden opgehaald. Hier spande Sebbe en Ilka de kroon met 44 stuks. De Froesjeleirs verzamelden 39 stuks, de Vrie Kadeikes haalden er 3 op, de Boerkes 2 en de Afzakkers 1.
Sommigen gingen zo ver dat ze naar redacties van kranten en televisie trokken. Helaas ze kwamen van een kale reis terug.

De kandidaat prins van de Vrie Kadeikes doet mee aan de verkiezingen onder de naam VDB. Een tegenkandidaat (Sebbe) had toch wel een krant met op de voorpagina een grote kop “VDB veroordeeld”.

Zonder fouten typen is blijkbaar heel moeilijk voor carnavallisten. Dat blijkt bij het verbeteren van de proef waarbij drie bladzijden moesten overgetikt worden.

De Vrie Kadeikes maakten slechts 9 fouten. De Froesjeleirs maakten 44 fouten en daarna ging de teller over de honderd fouten. Sebbe en Ilka van Toeternitoe maakten 101 fouten, de Afzakkers 132 fouten en de kroon werd gespannen door de Boerkes die 243 fouten hebben getijpt.

Verder moesten de kandidaten ook het logo van Halattraction in legoblokjes nabootsen en een jukebox maken met 10 plaatjes uit de tachtiger jaren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief