HALLE - Hans en Saskia is het nieuwe prinsenpaar

C21

HALLE - Hans en Saskia is het nieuwe prinsenpaar

Editiepajot_halle_kandidaten_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_saskia_hns_foto_merckx_1_kl
Editiepajot_halle_saskia_hns_foto_merckx_2_kl
Editiepajot_halle_kandidaten_2_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_saskia_hns_foto_merckx_3_kl
Editiepajot_halle_saskia_hns_foto_merckx_4_kl
Editiepajot_halle_kandidaten_3_gr_foto_merckx
 

Na een razend spannende finale werd even voor 3 uur zondagmorgen Hans Denayer en Saskia Rossie van carnavalgroep De Froesjeleirs uitgeroepen tot het nieuwe prinsenpaar.
Dat de strijd spannend was bewijst de 24 punten verschil die er is tussen de winnaars en het tweede koppel Sebbe en Ilka van Toeternitoe was en dit na een verkiezingsstrijd die begonnen was om 10 uur zaterdagmorgen en eindigde om 3 uur zondagmorgen.

Een pluim van ons krijgt zeker Halattraction die de ganse avond met een zelf ineengeknutseld doek moesten trekken en zeulen. Het doek in het CC ’t Vondel is immers al bijna twee jaren stuk en dat voor een cultuurcentrum.

Aan de kandidaten werd ondermeer gevraagd om zoveel mogelijk originele plaatjes van de Vogeltjesdans naar het Vondel te brengen. En dat waren er niet minder dan 74. Zij werden vooral gevonden in Halse café’s en bij discobars.

Ook toen men het voorwerp dat men in de zaal moest vinden voor de mini rode draad werden heel wat wenkbrauwen gefronst. Men moest zoveel mogelijk parkingtickets trachten te verzamelen. Het moesten echter parkeertickets zijn die genomen werden voor vrijdag 24 januari. Het werd een rush naar heel wat auto’s om vervallen parkeertickets te vinden die er nog inlagen. Uiteindelijk werden er 57 gevonden. Hiervan kwamen er 32 van de supporters van Hans en Saskia.

Na twee proeven werden de vijf koppels die de avond begonnen herleid tot 3. De afvallers waren d’Afzakkers en De Boerkes.

Het thema van de avond was ‘prachtig tachtig’ zodat er vragen over carnvalmuziek en Halse carnavalgeschiedenis uit de jaren 80 gesteld werden. Helaas de kandidaten wisten er bitter weinig over.

DANSEN 
De 3 finalistenkoppels moesten een show ineensteken waarbij de kandidaat prins 2 minuten aan bod moest komen als Michael Jackson, de kandidaat prinses 2 minuten als Tina Turner en dan gezamenlijk nog 2 minuten. Narren en getuige mochten als achtergronddansers mee doen of een andere rol spelen. Heel mooi en men mag werkelijk zeggen dat er in Halle goede Tina Turners en Michael Jacksons rondlopen.

Hilarischer ging het er aan toe, toen balletgroep Ballerino te voorschijn kwam en zij jazzdans en andere moderne dansen brachten die de kandidaten later moesten nadoen.

SPANNEND
Na 16 uren strijd  moesten uiteindelijk de aanwezigen in de zaal zelf beslissen wie uiteindelijk de winnaars werden. De punten die zij behaalden tijdens de verschillende proeven lagen zo kort bij elkaar dat de zaalstemmen uitsluitsel moest brengen. Daaruit bleek dat Hans en Saskia 409 aanhangers in de zaal hadden. Sebbe en Ilka hadden 285 aanhangers en de De Vrie Kadeikes hadden 280 personen die voor hen stemden.

Het nieuwe prinsenpaar zijn geen onbekenden in de Halse carnavalwereld. De vader van Saskia is één van de eerste Halse prinsen geweest, en zelf deed ze al voor de derde keer mee aan de verkiezingen. Ook voor haar echtgenoot was het de tweede keer dat hij zich kandidaat stelde.

De uiteindelijke uitslag zag er als volgt uit: 1. Hans en Saskia van de Froesjeleirs haalde 2.134 ponten. Sebbe en Ilka van Toeternitoe haalde 2.110 punten en VDB en Sharon kregen 1.760 punten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief