HALLE - Sofie Dumont is Lady Chef of the Year 2009

HALLE - Sofie Dumont is Lady Chef of the Year 2009

Editiepajot_lady_chef_of_the_year_sofie_dumont_1
 
Editiepajot_lady_chef_of_the_year_sofie_dumont
Editiepajot_lady_chef_of_the_year_sofie_dumont_2
Ladychef-000101
Lasagne van Schotse gerookte zalm Farne met gemarineerde Sint-Jacobsoesters, coulis van platte peterselie en flinters rode ui. (foto Heikki Verdurne)
Ladychef-000132
Schotse hangcultuurmosselen in mousseline met bintjes en bloemkool, rauwe ham (hoeve Cuvry Beersel) en gezouten amandelnoot. (foto Heikki Verdurne)
 

Sofie Dumont van het Halse restaurant Les Eleveurs werd maandagmiddag uitgeroepen tot Lady Chef of the Year 2009

Sinds 1991 organiseert Fusion in Consulting in samenwerking met Culinaire  Ambiance de verkiezing van de “Lady Chef of the Year”. Dit jaar hebben de lezers van Culinaire Ambiance de titel toegekend aan Sofie Dumont van restaurant ‘Les Eleveurs” in Halle.

Sofie, de nieuwe Lady Chef is 34 jaar. Ze nam in 2007 samen met haar partner Andy De Brouwer het restaurant “Les Eleveurs” over van Andy’s vader. Les Eleveurs heeft naast het restaurant tevens een bodega én een hotel en werd recentelijk volledig vernieuwd.

Sofie  beschrijft haar keuken als modern en licht. Volgens haar vertrekt een lekker gerecht van een goede basis, een kwaliteitsvol ingrediënt. Sofie maakt hierbij graag gebruik van streekproducten. Ze selecteert haar producten op basis van de smaak en kwaliteit. Een laatste ontdekking voor haar waren Schotse mosselen. De authentieke smaak dankzij het zuivere water en de omringende turfgronden waren een echte openbaring.

De titel “Lady Chef of the Year” is een erkenning voor kwaliteit, creativiteit en topklasse. Gedurende een volledig jaar mag Sofie Dumont zich Lady Chef of the Year noemen. Zij maakt kennis met producten zoals Schotse zalm, Engels lam en Schotse mosselen, ontwikkelt creatieve recepten, neemt deel aan workshops en nog zoveel meer. Vanaf 29 januari vindt u alle informatie betreffende de Lady Chef ook op de website www.ladychef.be

Sofie Dumont is de 34-jarige chef-kok van hotel/restaurant “Les Eleveurs” in Halle. Oorspronkelijk heeft Sofie West-Vlaamse roots. De feeling om te koken heeft ze wellicht van haar beide grootmoeders geërfd want ook zij waren heuse kokkinnen.  Sofie startte haar opleiding tot chef-kok aan Elishout in Anderlecht, een dag -en avondschool voor voeding. Ze volgde ook een cursus oenologie aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde. Een opleiding traiteur kon ook niet ontbreken. Dat volgde ze in Ter Groene Poorte in Brugge. Als afstuiter eindigde ze met een specialisatiejaar desserten in Coloma Mechelen. Deze opleiding heeft haar zeker geen windeieren gelegd. Zo won Sofie de Prix Mandarine Napoléon in 2002 voor ‘beste dessert’. Twee zeer opvallende stages die Sofie gelopen heeft, zijn bij Interscaldes in Kruiningen en bij Eddy Van Maele in Meise.

Sofie werd in dienst genomen door de Brusselse chocolatier Wittamer, waar ze vier jaar voor werkte. Nadien ging ze aan de slag bij “Les Eleveurs” in Halle waar ze begon als patissier en het tot chef-kok schopte. Ook dit was een succesvolle beslissing, die haar nu de titel van Lady Chef opleverde.
De naam “Les Eleveurs” is afkomstig van de paardenfokkers van de Brabantse trekpaarden en staat nu garant voor lekker eten in een aangenaam decor.

De nieuwe Lady Chef heeft een drukke agenda maar de weinige vrije momenten die ze heeft vult ze graag op met shoppen, rondtoeren met de Vespa, uitgaan met vrienden en kuieren op een rommelmarkt. Tevens is zij de huiskokkin van de gloednieuwe zender MNM waar zij elke dag op het middaguur van haar laat horen.

De nieuwe Lady Chef, Sofie Dumont, beschrijft haar keuken als modern en licht. Volgens haar bestaat een lekker gerecht uit een goede basis. Daarvoor maakt ze graag gebruik van streekproducten. Belangrijke criteria zijn de smaak en de kwaliteit van de producten, ze moeten zowel lekker als kwaliteitsvol zijn.

Zelf eet ze graag heel eenvoudige dingen zoals een goed stuk vlees of een boterham met beleg. Ook werkt ze heel graag met Schotse mosselen. De eerste keer dat ze daar een gerechtje mee maakte was een echte openbaring.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2009
Felix Merckx
Nand Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 dec 2018

archief