HALLE - The Saint Bar is wettelijk in orde

C21

HALLE - The Saint Bar is wettelijk in orde

Editiepajot_bar_st_rochus_halle_foto_merckx
Uitbaatster Caroline Copenaut (Foto: Felix Merckx)
 

The Saint Bar op de Halse St. Rochuswijk heeft jaren vol problemen achter de rug. Deze zijn nu voorbij want zij hebben van de stad een uitbatingsvergunning gekregen voor de uitbating van hun zaak gedurende vijf jaar. Uitbaatster Caroline Copenaut was vroeger patissier, maar haar grootste droom is steeds geweest om van het nachtleven te kunnen genieten en die droom gaat ze nu kunnen waarmaken.

De heropstart van deze discotheek door de huidige uitbater is van geen leien dakje gelopen.

Uitbaatster Caroline Copenaut: “Toen wij de zaak overnamen hadden wij te kampen met de overblijfselen van de vorige eigenaar. Er werd regelmatig gevochten en er waren ook problemen met drugs. Verder kloegen de omwonenden over geluidsoverlast. Met dit alles hebben wij komaf gemaakt”.

De jeugd die vroeger over de vloer kwam en voor problemen zorgde werd de toegang geweigerd, er wordt nu streng toezicht gehouden op wie binnenkomt. Ook op drugsgebruik is er een strenge controle en er kwam een volledig nieuwe isolatie.

Caroline Copenaut: “Door de problemen van de vorige eigenaar hebben we eerst maar een voorlopige vergunning voor één jaar gekregen. Het stadsbestuur wist immers niet goed wat ze zouden doen. Gezien de voorvallen bij de vorige eigenaar heeft ze door ons een vergunning van één jaar te geven een afwachtende houding aangenomen. Nu alle problemen voorbij zijn hebben ze ons een vergunning voor 5 jaar gegeven. Het is nu aan ons om hun vertrouwen niet te beschamen”

In de discotheek komen veel mensen uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw en omgeving. De zeer jonge bezoekers hebben ook plaats gemaakt voor twintigers, dertigers en veertigers. De discotheek zelf is alleen open van vrijdagavond tot zaterdagmorgen 3 uur. Geregeld worden er ook thema-avonden georganiseerd.

Meer informatie over thema-avonden op www.thesaintbar.be

Wij hebben eens aan de buren gevraagd of ze nog last ondervinden van de discotheek. Deze zegden ons dat alle ongemakken tot het verleden behoren.

“Wanneer de mensen buiten nog afscheid nemen van elkaar en nog eventjes met elkaar praten, kunnen we moeilijk als nachtlawaai beschouwen”, zegde ons een buurman

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief