Gehoord op de gemeenteraad in HALLE

C21

Gehoord op de gemeenteraad in HALLE

Gemeenteraad2008

De gemeenteraad van Halle keurde een afsprakennota goed die alles moet regelen tussen het schepencollege en de cultuurraad.
Halle gaat 10 vrijwillige en 3 beroepsbrandweerlieden aanwerven.
Drie sociale instellingen krijgen een subsidie van 10.000 euro.
Op de wijk Windmoleken is er plaats voorzien voor compostverwerking.

*Het college van burgemeester en schepenen heeft een afsprakennota gemaakt tussen het stadsbestuur en het bestuur van de Cultuurraad. De afsprakennota omschrijft: de uitwisseling van informatie, de rol van de cultuurschepen, de adviesverlening door de cultuurraad, de samenwerking met de kunstacademie, de Servaisacademie, het cultuurcentrum en VVV Toerisme en de administratieve- en financiële ondersteuning.
Fred Deryckere (Groen!) vroeg zich waarom dergelijke afsprakennota moest goedgekeurd worden door de gemeenteraad. “In artikel 12 wordt gesteld dat het college gemotiveerd en schriftelijk zal antwoorden wanneer het advies niet gevolgd wordt. In december nog heeft het college een negatief advies van de ambtenaar lokale economie en een negatief advies van de middenstandsraad genegeerd, zonder een enkele motivatie. Vraag is of een eenvoudige afsprakennota daar iets aan verandert”.

*In het kader van de brandweerdienst zijn 10 functies van vrijwilliger en 3 betrekkingen van beroepsbrandweerman niet ingevuld. De betrekkingen worden vacant verklaard bij aanwerving voor wat betreft de vrijwilligers en door beroep te doen op de bestaande reserve voor de beroepsbrandweermannen.

*Drie sociale instellingen hebben een aanvraag ingediend voor subsidiëring. Het gaat hier om ’t Pasrel, een initiatief voor bijzondere jeugdzorg; De Okkernoot, opvang voor autisten en Ado Icarus, een project voor zelfstandig wonen met assistentie voor gehandicapten.
’t Pasrel wil een groot onderhoud doen aan de tuin van een instelling, dat opgericht werd als onthaal-, oriëntatie en observatiecentrum binnen de bijzondere jeugdzorg, gelegen aan het kloosterpand in Breedhout.
De Okkernoot wil 10 studio’s inrichten voor mensen met autisme in het voormalige klooster van de Sacramentinnen en Ado Icarus wil een kantoor inrichten dat 24/24 assistentie moet bieden aan personen met een fysieke handicap.

De drie verenigingen krijgen een eenmalige subsidie van 10.000 euro

*In het kader van het project ‘Zet je huisvuil op dieet’ hebben wijkbewoners van ’t Windmoleken gevraagd om een buurtcomposteerparkje in de wijk te mogen installeren waar mensen terecht kunnen met GFT-afval. Dit composteerparkje komt aan het vroegere volkstuinencomplex.
Het reglement voor dit alles moet nog opgesteld worden maar het staat al vast dat alleen bewoners van de wijk Windmoleken mogen gebruik maken van het buurtcomposteerparkje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief