HALLE - Ditjes en datjes uit het stadhuis

C21

HALLE - Ditjes en datjes uit het stadhuis

Stadhuis_halle

Halle behoort tot sportvriendelijkste gemeenten
Halle behaalt, samen met nog 45 andere gemeenten, de titel van ‘Sportvriendelijke gemeente 2008’ en krijgt daarvoor een subsidie van € 708,15 toegekend. De provincie Vlaams-Brabant kent een financiële ondersteuning toe aan de gemeenten die actief hebben deel genomen aan de actie ‘Vlaams-Brabant Beweegt 2008’.
De provincie trok een totaal subsidiebedrag van € 40 000 uit voor de actie. Dat bedrag wordt verdeeld over de 46 gemeenten, waaronder Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, naargelang het aantal behaalde punten. Die konden worden behaald door deel te nemen aan bepaalde provinciale sportdagen, activiteiten en organisaties.

Na Herne en Pepingen deelt nu ook Sint-Pieters-Leeuw in cultuuraanbod van cc ‘t Vondel
Na Herne en Pepingen sluit nu ook Sint-Pieters-Leeuw een samenwerkings-overeenkomst met cultuurcentrum ’t Vondel en koopt bij cc ’t Vondel cultuurbonnen aan voor haar inwoners.
De inwoners van Sint-Pieters-Leeuw kunnen bij hun gemeentebestuur het aantal bonnen kopen die nodig zijn voor één of meerdere tickets. Zij moeten dus geen volledige boekjes aankopen, wat het engagement minder groot maakt.
Affiches en promotiemateriaal van ’t Vondel zullen in Sint-Pieters-Leeuw worden verdeeld en in het gemeentelijk infoblad zal regelmatig een lijst met activiteiten van ’t Vondel worden opgenomen.

Nieuw concept voor ‘Met belgerinkel naar de winkel’- Halle doet opnieuw mee
De campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’ krijgt dit jaar een totaal nieuw concept mee. De stempels op de spaarkaarten worden vervangen door zegels en volle spaarkaarten geven recht op een fikse korting bij de aankoop van een unieke fietstas, ontworpen door een Belgisch modeontwerper/kunstenaar. De campagne loopt van 16 mei tot 20 juni 2009.
De ingezamelde spaarkaarten nemen deel aan een tombola. Per gemeente zijn er vijf originele fietstassen en een unieke belgerinkel-fiets te winnen. De stad kan de prijzenpot eventueel nog aanvullen met eigen middelen. De campagne loopt al een aantal jaren en heeft als doel het fietsend of te voet winkelen te promoten.

Halse scholen krijgen ieder 750 euro subsidie voor drugpreventie
De Halse scholen krijgen opnieuw subsidies toegekend voor vormingen rond drugpreventie die ze bieden aan hun leerlingen. Het subsidiebedrag bedraagt maximum 750 euro per school. Ook de vormingsessies van leerkrachten, opvoedend personeel en directies van de Halse secundaire scholen worden deels door de stad gefinancierd.
Sinds enkele jaren reeds subsidieert de stad de vormingen rond drugpreventie die directieleden, leerkrachten en opvoedend personeel volgen. Die subsidiëring wordt gewoon verder gezet. Omdat vormingen rond drugpreventie erg duur zijn biedt de stad sinds 2006 ook een financiële tussenkomst voor preventieinitiatieven bestemd voor leerlingen.
Zo kunnen de scholen, naast de bestaande initiatieven van de preventiedienst, nog bijkomende acties rond drugpreventie organiseren. En kan elke school dat doen op de manier die zij verkiest. Voor de ene school is dat een theatervoorstelling, voor de andere zijn dat klasgesprekken of workshops.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief