HALLE adopteert "de putter"

C21

HALLE adopteert "de putter"

Editiepajot_vogel_putter
De putter of distelvink is een zangvogel van de familie der vinkachtigen. (Repro Editiepajot)

Halle stapt mee in het project ‘De stakkers gered. In de bres voor onze akkervogels’ van het Regionale Landschap Zenne, Zuun & Zoniën vzw (RLZZZ) en ‘adopteert ‘ de putter als arme stakker.

Het Regionale Landschap stelde het project, dat de bedoeling heeft de habitat voor akkervogels in het Pajottenland en de Zennevallei te herstellen, vorig jaar voor. Iedere deelnemende gemeente adopteert symbolisch een welbepaalde akkervogel en werkt, samen met het Regionaal Landschap en in samenspraak met de landbouw, gerichte acties uit op weiden en akkers. De terreinmaatregelen en sensibiliserende acties voor een groot publiek moeten onze akkervogels opnieuw nestgelegenheid, dekking, zomer- en wintervoedsel bieden.

Halle kiest voor adoptie van de putter, volgens specialisten van het RLZZZ voor Halle de meest geschikte akkervogel omdat hij voorkomt in wat meer verstedelijkt gebied zoals parken, boomgaarden, cultuurlandschap en braakliggende grond met kruiden.

De putter of distelvink  is een zangvogel van de familie der vinkachtigen. Ze worden ongeveer 12 centimeter groot. Hij voedt zich met bessen, knoppen en zaden. De zaden van deze distels vormen een groot deel van zijn voedsel, vandaar ook zijn naam distelvink

Ook Gooik, Herne, Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal, Ternat en Bever nemen deel aan het project en hebben een akkervogel geadopteerd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief