HALLE - Persclub kiest Jean-Pierre Laporte tot ‘Man van het jaar’

C21

HALLE - Persclub kiest Jean-Pierre Laporte tot ‘Man van het jaar’

Editiepajot_halle_genomindeerden_persprijs_foto_merckx
Laureaat en genomineerden van de Persprijs Ivo Blijkers. (Foto Merckx)
 
Editiepajot_halle_persprijs_kl_foto_merckx
Jean-Pierre Laporte, voorzitster Ingrid Depraetere en kunstenaar Jean Deras. (Foto Merckx)
Editiepajot_halle_laporte_foto_merckx
Jean-Pierre Laporte was een heel tevreden man. (Foto Merckx)
Editiepajot_halle_persprijs_2_gr_foto_merckx
Voor een keer mochten ook de Halse perscorrespondenten eens op de foto. (Foto ingezonden)
 

De Halse Persclub heeft dit jaar Jean-Pierre Laporte, voorzitter van het Jumelagecomité verkozen tot ‘Man van het jaar’ en kreeg zo de ‘Persprijs Ivo Blijkers’.
Hij mocht uit de handen van voorzitster Ingrid Depraetere een diploma en een karikatuur van de hand van Jean Deras in ontvangst nemen.
Met deze prijs wil De Halse Persclub een persoon belonen die de afgelopen maanden Halle in een positief daglicht stelde in de media.

Hij haalde het van de organisatoren van de maandelijkse rommelmarkt en de Confrérie van de Vaantjesboer.
De Halse perscorrespondenten stonden dit jaar voor een moeilijke keus. Er werden immers niet minder dan 17 kandidaten voor de persprijs ‘Ivo Blijkers’ voorgesteld.

Voor Jean-Pierre Laporte is een jumelage een levenswerk. Hij hield zich met de jumelage bezig in zijn vroeger woonplaats Beersel en sinds enkele jaren ook in Halle. Door zijn werk kreeg Halle dit jaar ‘De Plaque of Honnour’ van de Raad van Europa. Halle was de enige stad die dit jaar deze onderscheiding kreeg.Dit is ook al de derde Europese onderscheiding die hij behaalde voor Halle. Vroeger behaalde hij ook al twee prijzen voor de gemeente Beersel.
Nu is Jean-Pierre Laporte volop bezig met het behalen van de hoogste onderscheiding, namelijk de Prijs van Europa. Halle staat er nu op een wachtlijst

Jean Pierre-Laporte: “Deze prijs wordt maar aan één stad of gemeente per jaar toegekend. Niet minder dan 47 landen strijden omdat één van hun steden deze prijs kan behalen. Mijn dossier van zo een 15 kilogram zwaar is al bij de raad van Europa. Ik hoop dat mijn verkiezing tot ‘Man van het Jaar’ ook een steentje zal bijdragen tot het verkrijgen van de prijs.”

HOBBY
Toen Jean-Pierre Laporte verhuisde van Beersel naar Halle heeft de stad hem zelf aangesproken om in Halle zijn werk op gebied van jumelages verder te zetten.

“Jumelage is mijn hobby en ik ben vooral een Europeeër. Ik ga met de jumelage in mijn hoofd ’s avonds slapen en sta er ook ’s morgens mee op. Het doel van dit alles is de mensen van verschillende steden en landen met elkaar samen te brengen. Mijn droom is ooit dat ik genoeg gastgezinnen bij elkaar krijg om bij jumelagefeesten daar te logeren. Dat wordt echter moeilijker en moeilijker omdat vele gezinnen geen gastenkamer meer hebben”, zegt Jean-Pierre.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief