HALLE - Het weekverslag van Olympic Essenbeek Halle

C21

HALLE - Het weekverslag van Olympic Essenbeek Halle

Halle_oeh_
 

Het voorbije weekend waren onze atleten zowel indoor als in het veldlopen  actief . Zondag ging in de Topsporthal in Gent het Vlaams Kampioenschap alle categorieën door.

Onze enige vrouwelijke vertegenwoordigster Annelies Peetroons nam er deel aan het kogelstoten, zij slaagde erin bij haar 3de worp 13m68 te stoten, wat resulteerde in een knappe 2de plaats en een glimmende zilveren medaille.

Ook master Mommaert Didier, nam bij de seniors deel aan het verspringen.  Ook hij weet nog steeds zijn mannetje te staan tussen de jongere seniors.  Hij sprong 6m56 ver in de zandbank, wat hem een 8ste plaats opleverde.

In de beide spurtnummers, probeerde Issa Azizou, zijn beste seizoensprestaties te verbeteren, maar moest zich tevreden stellen met 7.23 op de 60m en 23.41 op de 200m.

In het veld , te Alken, liep master Renata Sterken een mooie wedstrijd bij de juniores – seniores- masters , zij kwam na 4635m als 6de over de finishlijn .

In Hannuit, waar de 5de manche van de Cross Cup doorging, verschenen onze beide leiders aan de start.

Bij de junioren, stonden twee van de drielingbroers D’Hoedt , Jeroen & Sander aan de start.

Jeroen liep van start tot finish aan de leiding en wist zo zijn 3de individuele overwinning op zak te steken.  Broer Sander eindigde knap 5de 1min40sec na Jeroen.

Jeroen blijft het klassement van de juniors  heren aanvoeren , hij verzamelde reeds 82 punten.

In de korte Cross , kwam Tim Luyckx aan de start, hij moest het opnemen tegen snelle mannen als een Mario Van Waeyenberghe – Kim Ruell en nog enkele andere bekende crossers.  Tim eindigde op een knappe 12de stek op 44 vertrekkers.

In de lange cross , ging onze aandacht naar de prestatie van Pieter Desmet; eveneens aanvoerder van het klassement in de cross cup .

Hij liep een mooie wedstrijd in het gezelschap van enkele Ethiopische en Keniaanse atleten.

In de laatste grote ronde moest hij Sefer Dino en Kibet Charles, laten gaan.  In de kleine slotronde werd hij in laatste instantie nog voorbij gelopen door Dame Faisa Tasama* en kwam als 1ste blanke op een 4de plaats over de eindstreep.

Willem Van Hoof, die nog in Hulshout na bijna gans de wedstrijd aan de leiding te hebben gelopen, moest zich nu gewonnen geven en huiswaarts keren met een 8ste stek.

In het eindklassement verstevigt hij zijn leiderspositie ten overstaan van Willem Van Hoof.

Pieter heeft nu 97 ptn tegenover 79 voor Willem.

Dichter bij huis, namelijk te Vilvoorde organiseerde de Vilvoordse Atletiekclub haar jaarlijkse veldloop in het Drie Fonteinen stadion.

Niet minder dan 29 jeugdatleten waren present om in hun reeks van start te gaan.

Bij de benjamins meisjes was Dozinel Lynn onze beste vertegenwoordigster; zij wist beslag te leggen op een knappe 5de plaats. Leila Benamor – Bo Dehollogne – Rassaerts Louise – Van Opstal Jana en Engels Noa vinden we eveneens terug in de uitslag.

In de 1ste reeks benjamins jongens, behaalde Sebbe Paesmans een 16de stek, liepen eveneens een prachtige wedstrijd Ilian Benamor en Benjamin Borri.

In de 2de reeks benjamins, mochten we een 1ste maal juichen, Rowan Degréve behaalde opnieuw een knappe overwinning.

Na de benjamins, komen de pupillen aan bod, hier kwamen de  knappe prestaties Van Opstal Jana in de 1ste reeks, in de 2de reeks, liep Jana Bellemans en Jelien Wauters respectievelijk als 6de en 7de over de eindstreep.

In de 1ste reeks pupillen jongens, behaalde Rillof Arko een 25ste plaats , gevolgd door Paesmans Kobe en Debraekeleer Robbe.

Bij de pupillen jongens geboren in 98 kwam de beste prestatie van Ruben Pint, hij eindigde op een 11de pl; verder vinden we nog Mathieu Maxime  - Lalleman Max en Van Volsem Stijn in de uitslag terug.

De miniemen geboren in 97; hier toonde Nesrine Benamor zich de snelste , zij eindigde knap 5de; Rassaerts Margaux en Laura Basteleus finishsten eveneens.

In de 2de reeks meisjes geboren in 96 behaalden Vanessa Scaunet en Ellen François mooie ereplaatsen met een 5de en 7de stek.  Willemse Elza en Missotten Kyna finishsten in de top 20.

Bij de miniemen jongens, kwamen enkel Vervondel Robbe en De Witte Niels aan de start.

Robbe kwam als 13de over de streep , Niels als 18de.

In de reeks van de cadetten meisjes was het spannend tot op de eindstreep, Urbain Adeline spurtte samen met Soline Bernaerts en Inge Van Binst tot op de finishlijn maar moest zich tevreden stellen met een 2de plaats.Proficiat Adeline.

Ook Daan Van Diest liep een zeer spannende en knappe wedstrijd , hij wist beslag te leggen op een 4de plaats, Arno Eylenbosch vinden we eveneens terug in de uitslag.

Onze scholieren meisjes, Sarah Eylenbosch en Charlotte Vanderstichele, verdeelden de ereplaatsen als volgt in hun catergorie, ditmaal mocht Sarah zegevieren met een schitterende 1ste plaats, Charlotte eindigde nipt naast het podium als 4de.

Bram Van den Bosch – Pieter Debognies en Arne Heremans, trokken samen met enkele andere scholieren het veld in, Bram legde beslag op een 5de plaats, Pieter nam genoegen met een 8ste stel en Arne viel wat terug en vinden we terug op een 17de stek.

Melissa Van Den Driessche en Laura Lemmens, verschenen aan de start bij de seniors dames.

Kristien Mox was ietsje te snel voor Melissa en legde beslag op de 1ste plaats, Melissa eindige enkele luttele seconden later op een eervolle 2de plaats.

Laura Lemmens, die in het begin van het cross-seizoen enkele overwinningen wist te behalen in de korte cross, nam nu deel aan de lange cross en eindigde op een 15de pl.

Senior Kenny Deneyer, was onze enige hoop bij de mannen, hij kwam na 10.255m als 8ste over de finish.

Christine Landsheere behaalde bij de masters dames eveneens een mooie 6de plaats.

Bij de masters heren, kwam de beste prestatie van de dag van Basteleus Peter, met een 29ste stek, Basteleus Gunther – Basteleus Jean – Swalens Marcel en Belsack Freddy vonden we verderop in de uitslag terug.

Vandaag , treedt ons OEH-mannenteam ; bestaande uit kapitein Marc Vanderstraeten – Pieter Desmet – Jeroen en Sander D’Hoedt – Tim Luyckx en Stijn Boon aan de het Europees Veldloop Clubkampioenschap aan in Istanboel – Turkije !  We hopen op jullie de resultaten vandaag nog te kunnen meedelen in deze uitzending.

Indoor staan er ook enkele interessante meetings op de kalender, zo was er gisteren reeds een indoormeeting in Gent en staat er vandaag terug ééntje op de kalender in Gent maar eveneens in de sportschuur in Hoboken.

Voor onze crossers staat er geen cross op de kalender.

Volgend weekend organiseert Atletiekclub Pajottenland Lennik, de jaarlijkse Veldloop op haar terreinen gelegen naast de Sporthall Jo Baetens .

We hopen te kunnen rekenen op een talrijke opkomst aan OEH-atleten en enkele knappe prestaties en Provinciale Titels.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2009
Johanna Meesschaert
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief