HALLE - Harmonie huldigt trouwe muzikanten

C21

HALLE - Harmonie huldigt trouwe muzikanten

Editiepajot_halle_harmonie_1_gr_foto_peter_françois
De gelauwerde muzikanten. (Foto Peter François)
 
Editiepajot_halle_harmonie_1_kl_foto_peter_françois
Christophe Chokier en Louis De Grève.
Editiepajot_halle_harmonie_2_kl_foto_peter_françois
De Halse harmonie. (Foto's Peter François)
 

Tijdens het winterconcert van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Halle werden negen verdientelijke muzikanten onderscheiden. Het concert zelf bood een aangename afwisseling van harmoniewerken en zangnummers.

Na afloop van het eerste deel werden negen verdienstelijke muzikanten gehuldigd voor hun lange staat van dienst. Ze kregen een medaille opgespeld van de Vlaamse amateurmuziekorganisatie. Een zilveren medaille was er voor Sofie Soors en Frank Hannon voor vijfentwintig jaar in de harmonie, parel was voor Freddy Wauters (35 jaar), robijn voor Amaury Walschot (40 jaar) en safier voor Jean Bonnewijn (45 jaar). Maar het kan nog indrukwekkender: Jozef Ruykens en François Harnie verdienen goud (50 jaar), René Longhez smaragd (55 jaar) en de diamanten medaille was voor Pierre Deneef (60 jaar). De muzikanten waren aangenaam verrast.

40 JAAR VOORZITTER 
Bij het begin van het tweede deel nam adjunct-voorzitter Christophe Chokier het woord om voorzitter Louis De Grève, de drijvende kracht achter de huldiging, op zijn beurt in de bloemetjes te zetten. Dit jaar is hij immers 40 jaar voorzitter van de vereniging en in oktober viert hij zijn tachtigste verjaardag. Louis De Grève heeft een indrukwekkende harmonieloopbaan. Sinds 1942 is hij muzikant - nu dus al 67 jaar. Vanaf 1945 maakt hij bovendien deel uit van het bestuur. De knaap van vijftien jaar mocht zich als adjunct-bibliothecaris mee ontfermen over de partituren. In 1952 vervulde hij de functie van ondervoorzitter en in 1968 werd hij adjunct-voorzitter. Vanaf 1969 vervulde hij feitelijk de rol van voorzitter, hoewel hij pas in 1971 officieel de fakkel overnam van Joseph Frison. Hij overtreft hiermee zijn voorganger, die de functie ‘slechts’ 33 jaar bekleedde. Als souvenir kreeg Louis De Grève uit handen van burgemeester Dirk Pieters een kader overhandigd met enkele foto’s uit zijn lange harmoniecarrière. Een ruimere selectie werd geprojecteerd op groot scherm.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2009
Felix Merckx
Guido François
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief