HALLE - Twee overvallers superette Buizingen opgepakt

C21

HALLE - Twee overvallers superette Buizingen opgepakt

Editiepajot_logo_proxy_delhaize_repro_ep
(Repro EP)

In Buizingen, een deelgemeente van Halle, is een Proxy Delhaize-superette overvallen door drie daders. Ze gingen er vandoor met de inhoud van de kassa's. Korte tijd nadien werden de overvallers opgemerkt in Ukkel en klemgereden door de politie. Twee van hen zijn opgepakt, een derde is nog spoorloos, meldt de lokale politie van Halle.

Drie gemaskerde en gewapende mannen

De overval op de superette aan de Alsembergsesteenweg vond kort voor 10 uur plaats. Op dat moment waren er volgens de politie een twintigtal klanten in de winkel. Die werden plots verrast door drie gemaskerde mannen die met een vuurwapen zwaaiden. De overvallers eisten dat het geld uit de kassa’s in een plastic zak werd gedaan. Terwijl de caissières daarmee bezig waren, ging één van de overvallers een wagen stelen op de parking van de superette. Dat voertuig gebruikten de overvallers vervolgens om weg te vluchten.

Vluchtauto klemgereden

De lokale politie van Halle sloeg onmiddellijk alarm en verwittigde de omliggende zones. Een oplettende politieman merkte de wagen korte tijd later op in Ukkel en zette de achtervolging in. De lokale politie van Ukkel slaagde erin het voertuig klem te rijden in de buurt van het Sint-Jobplein. Daar werd één van de overvallers ter plekke opgepakt terwijl de andere twee er te voet vandoor gingen. De politie kon nog één vluchter oppakken, de andere is voorlopig spoorloos. In het vluchtvoertuig is ook minstens een deel van de buit teruggevonden, meldt de Halse politie. Hoe groot die precies was, is niet duidelijk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2009
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief