HALLE - Jean en Mieke kandidaten prinsenpaar derde leeftijd

C21

HALLE - Jean en Mieke kandidaten prinsenpaar derde leeftijd

Editiepajot_seniorenprinsen_1_foto_merckx
De kandidaat prinsen met de organisatoren van de verkiezing. (Foto Merckx)
 
Editiepajot_seniorenprinsen_2_foto_merckx
Jean en Mieke, kandidaten voor de titel van prinsenpaar van de derde leeftijd. (Foto Merckx)
 

Jean Czajkowski (62) en zijn vrouw Mieke Mommens (60) zijn de kandidaten om het prinsenpaar van de derde leeftijd te worden. Of zij de titel werkelijk waardig zijn, zullen ze moeten bewijzen op zaterdag 14 februari in zaal Lindegroen in Buizingen, tijdens de showavond van de Orde van de Senioren.

Jean (geboren in Blaasveld – Willebroek) en Mieke (geboren in Mechelen) zijn vijf jaar geleden zich in Buizingen komen vestigen. Voordien verbleef het paar 18 jaar in Duitsland, waar Jean rijkswachter was bij de Belgische strijdkrachten in Duitsland.
Het paar heeft dan ook achttien jaar carnaval gevierd in Keulen. In Halle gingen ze telkenjare naar de stoet kijken, maar daar bleef het bij.

“In Keulen heb ik nooit gezien wat men in Halle ziet op halfvasten”, wist Jean ons te vertellen.

Jean is voorzitter van OKRA-Buizingen en verleden jaar toen, op de dinsdag na carnaval de Orde van de Senioren een bezoek bracht aan de vergadering van Okra is de beslissing gevallen dat zij zich zouden kandidaat stellen.

Jean Czajkowski: “Eigenlijk werden de eerste contacten gelegd in café De Kluis. Mijn vrouw was er eigenlijk niet zo voor te vinden om prinses carnaval te worden. De voorzitter van de seniorenorde heeft haar op die vergadering van Okra uitgelegd hoe de proeven er uit zien bij de aanstelling en toen heeft ze toegezegd om er voor te gaan”.

De aanstelling op zaterdag 14 februari is een thuiswedstrijd voor Jean. Hij is immers de verantwoordelijke voor de boekingen van zaal Lindegroen.

 AANSTELLING
Op zaterdag 14 februari moeten zij zich om 15.33 uur aanbieden aan café ’t Hoekske op de Octaaf de Kerckhove d’Exaerdestraat. Hij moet zich verkleden als kip en zijn vrouw als kat. Zij moeten 6 hard gekookte eieren en een doos kittekat bij zich hebben en ook elf personen in een verschillende carnavaloutfit. Vandaar gaat het dan naar Lindegroen waar zij nog allerlei proeven zullen voorgeschoteld krijgen. Ook in de cafés die op hun weg naar daar liggen, moeten zij zich nog waardig tonen om de titel te krijgen.

Vanaf 19 uur is er dan de showvond in zaal Lindegroen met de doop en opname in de Orde van het seniorenpaar 2008 en de verkiezing en kroning van het prinsenpaar 2009. Tussendoor is er een optreden van de Limburgse André Van Duin en Paul Severs.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief