HALLE - Bruno Hardt in de Oude Post

C21

HALLE - Bruno Hardt in de Oude Post

Editiepajot_oude_post_1_foto_merckx
Bruno Hardt. (Foto Merckx)
 
Editiepajot_oude_post_2_foto_merckx
De Kader. (Foto Merckx)
 

Op 6 februari 2009 opende de tentoonstelling NOT NOW/HERE van Bruno Hardt in het oude postgebouw van Halle. Hiermee wil het cultuurcentrum ’t Vondel samen met De Kader de nood onderstrepen aan hedendaagse kunst in het Halse landschap.

Beeldend kunstenaar Bruno Hardt bouwt geruime tijd aan een oeuvre bestaande uit figuratieve reeksen schilderijen, tekeningen en sculpturen. In zijn beelden vertrekt hij enerzijds van alledaagse onderwerpen en situaties, met romantische elementen en pathos, anderzijds met een ondertoon van onzekerheden, leemtes en twijfel aan de waarneming.

Hij werkt vanuit de vraag hoe de mens zich tot zijn omgeving verhoudt, ze waarneemt, interpreteert. Vaak neemt hij bestaand beeldmateriaal als basis voor een tekening, schilderij of driedimensioneel werk.
Voor de tentoonstelling in de Oude Post wordt het een samengestelde reeks van nieuwe tekeningen, basreliëfs en schilderijen van het afgelopen jaar.

De tentoonstelling in de Oude Post loopt drie weekends, namelijk 7, 8, 14, 15,21 en 22 februari, telkens van 10 tot 18 uur, maar kan ook op afspraak bezocht worden. De tentoonstelling is gericht op een groot publiek, en spreekt de verbeelding aan bij groot en klein.

De toegang is gratis.

Geleide bezoeken voor groepen (vanaf 10 personen) kunnen gereserveerd worden. Een bezoek met gids, een bezoek met de klas of een nocturne (20 u) kan op volgend nummer worden aangevraagd : 02/365 94 05. De kostprijs voor een gids bedraagt 40 euro.

DE KADER
Deze tentoonstelling is georganiseerd door De Kader met de logistieke steun van CC ’t Vondel.

De werkgroep De Kader wil autonoom actief zijn rond hedendaagse beeldende en toegepaste kunsten in Halle en regio. Ze situeert zich binnen de krijtlijnen uitgetekend door het algemeen beleid van het Cultuurcentrum ‘t Vondel Halle. Het Cultuurcentrum ‘t Vondel richt zich op alle kunstuitdrukkingen, heeft een brede waaier aan mogelijkheden.

De doelstelling van de werkgroep De Kader is algemener en is bevat in haar naam: ze wil een omkadering voor Hedendaagse Beeldende Kunst in Halle uitbouwen en richt zich zowel naar de kunstenaars als naar het publiek. De Kader wil een vruchtbare bodem ontwikkelen waarop kunstenaars kunnen aarden en zich thuis voelen. Op die manier wil ze trachten kunstenaars naar de regio aan te trekken en de plaatselijke kunstenaars stimuleren om niet te kiezen voor meer voor de hand liggende kunstenaar metropolen.
Anderzijds wil de werkgroep een kunstvriendelijk klimaat scheppen waarbinnen de hedendaagse beeldende kunst meer toegankelijk kan worden voor het publiek. De Kader kiest daarom voor een ‘vertrouwd maken’ van de bevolking met de soms controversiële aspecten van hedendaagse kunst en met haar diversiteit in uitdrukkingsvormen en middelen.
Workshops, lezingen, tentoonstellingen, debatten, films, educatieve momenten,... zijn de middelen van de werkgroep. Deze ‘evenementen’ willen de aandacht vragen voor de rol van de kunstenaar in onze samenleving: zij/hij is niet langer de wereldvreemde ‘artiest’ maar iemand die de toeschouwer een spiegel voorhoudt, kritiek of reflectie brengt op wie we zijn. De controverse die meermaals rond haar/zijn werk ontstaat kunnen maatschappelijke knelpunten bespreekbaar maken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief