HALLE - Nieuws van Olympic Essenbeek Halle - OEH mannenteam is 11de beste Europese club

C21

HALLE - Nieuws van Olympic Essenbeek Halle - OEH mannenteam is 11de beste Europese club

Editiepajot_oeh_atleten_in_istambul
(Foto: Archief Marc Sluys)
 

Het Aziatische deel van de miljoenenstad Istanbul aan de Bosporus, de smalle zee-engte tussen Europa en Azië, was het decor voor het Europese clubkampioenschap.

Ons mannen team met Pieter Desmet, Marc Vanderstraeten, Jeroen en Sander D’hoedt, Tim Luyckx en Stijn Boon schrijft clubgeschiedenis met de eerste deelname aan dit indrukwekkend en hoogstaand kampioenschap. Zij volbrachten hun taak op schitterende wijze.

Ons team bereikte zaterdagavond Hotel Green Park in Üsküdar, een dertigtal kilometer buiten Istanbul na een oneindig durende “spannende en sfeervolle” busrit. De chauffeur had meerdere keren problemen om zijn juiste rijbaan te vinden op de overvolle autosnelweg waar minimum acht rijen wagens op 4 rijvakken trachten in te schuiven.

Zondagochtend, na een halfuurtje rijden van ons verblijf, midden de grauwe woonwijken en appartementen en met de Bosporus op de verre achtergrond, ontdekten wij plots een groene oase met stevige heuvels en inderhaast aanlegde verharde grintwegen met daar bovenop een laagje modder. Oei wat een opdoffer, zo een verschrikkelijk parcours. Maar een geluk, coaches Dirk De Maesschalck en David Evenepoel konden wel rekenen op een super gemotiveerd team.

Om elf uur dertig plaatselijke tijd werd het startschot gegeven voor de mannenwedstrijd. 5 ronden van telkens twee kilometer moesten worden afgelegd. De spanning onder de Olympic aanhang was te snijden. Eerder hadden zij al kunnen genieten van de prestaties van het juniores jongens team van AV Lokeren die op een prachtige zevende plaats eindigden en van het dames team van DCLA dat zich opnieuw in de kijker liep naar een sublieme 5de plaats.

Wij zagen de supersnelle start van Jeroen D’hoedt die de hele bende in de beginfase van de wedstrijd op sleeptouw nam. Naar de eerste klim toe was het Pieter Desmet die eventjes het voortouw nam. Bij het ingaan van de tweede ronde kwam Pieter in vijfde stelling door. Jeroen, Marc en Tim volgden op een honderdtal meter. Stijn en Sander volgden in een derde peloton en wisten toen reeds dat het tot de eindstreep knokken  zou zijn. Half wedstrijd maakte Pieter een moeilijk moment door en moest zienderogen de kopgroep verder laten weglopen. De opeenvolging van zware beklimmingen eisten zijn tol.  Op naar de laatste ronde, waar Pieter zijn wilskracht en inzet toonde en als 22ste over de finish liep. Jeroen, Marc en Tim, tot halfweg de wedstrijd in elkaars buurt, eindigden respectievelijk op een zeer verdienstelijke 42ste, 49ste en 61ste plaats. Stijn en Sander, zwoegend maar moedig en voldaan volgden op een mooie  90ste en 92 plaats.

Van Michel Bellemans, Schepen van sport in Halle, die mee kwam supporteren, mocht de rood-witte delegatie terechte felicitaties in ontvangst nemen. Wij zijn fier op onze jongens die eervol op een 11de plaats eindigden op 20 deelnemende landen. Volledige uitslagen zijn terug te vinden op site www.uskudar2009.org

Speciale dank aan de meegereisde supporters – Adelheid, Jan, Michel, Tom, en Serge  die er hopelijk van genoten hebben en terecht glunderden. (Hugo Swalus)
 

Nieuws de OEH-atleten in België

In de Gentse Topsporthal kwamen zowel zaterdag als zondag enkele rood-witten in aktie.

Zaterdag organiseerde Eendracht Aalst een indoormeeting ; in de voormiddag mochten de B-P-M-kes hun opwachting maken, in de namiddag was het dan de beurt aan de cadetten – scholieren – juniors-seniors-masters.

Tuur Bras en Ruben Pint waren opnieuw présent, Tuur nam deel aan de 60m en het verspringen, Ruben aan de 60m .

In de 60m kwamen beide atleten uit in dezelfde reeks, Tuur was de snelste hij werd 3de in 9.14, Ruben eindigde op een 4de plaats in 9.18.

In het verspringen sprong Tuur 3m93 ver, hiermee werd hij knap 4de.

In het kogelstoten voor seniors heren, nam Gil Steenhouwer junior deel, hij eindigde op een 8ste plaats met een worp van 10m73.

Onze tweeling bij de cadetten, de gebroers De Becker waren eveneens van de partij, Kenneth won op zeer gemakelijke wijze het kogelstoten met een worp van 15m58.

Kevin won zijn reeks van de 60m in een knappe tijd van 7.50.

In het verspringen bij de cadetten meisjes , behaalde Gosselé Ans een mooie 17de plaats met een sprong van 4m27.  In de reeksen van de 60m behaalde Ans nog een 5de plaats in 8.87.

Bij de seniors dames sprongen Moons Ellen en Katrien Swalus respectievelijk 4m15 en 3m76.

Scholiere Panis Aurianne nam ook voor het eerst deel aan een indoorwedstrijd, zij liet 9.57 afklokken. In de 200m werd ze 4de in 32.48.

Laura Verboomen was eveneens van de partij , zij spurtte zich eveneens in de 200m naar een 4de stek in 30.46

In de reeksen van de seniors heren 60m, merkten we Mommaert Didier op , hij werd 7de en  liet 7.43 optekenen in de snelste reeks.

Zondag , was het de jeugd indoormeeting van Racing Gent.

Miniem Laurens François nam deel aan de 60m horden, en eindigde in de 1ste reeks knap 2de in 10.05.

Bo Carlier, pupil, liep eveneens een 60m , zij werd 7de in de 1ste reeks in 9.75.

Te Hoboken, in de Sportschuur, mochten dan zondag alle catergorieën aantreden.

Alec Vercruysse nam deel aan het verspringen en eindigde op een knappe 2de plaats met een sprong van 6m06.

Gisteren zondag vond in Lennik , het Provinciaal Kampioenschap veldlopen plaats.

(Johanna Meesschaert)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2009
Meesschaert/Swalus
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief