HALLE - Nieuwtjes uit het schepencollege

C21

HALLE - Nieuwtjes uit het schepencollege

Stadhuis_halle

Beukenbos en Klim-Op fietsen met de klas rond Vlaanderen
 De stedelijke basisscholen Beukenbos uit Buizingen en de Klim-Op uit Lembeek doen mee aan de vijfde Vlaamse fietsweek.
Die krijgt als thema ‘Fiets met je klas rond Vlaanderen’ mee. Leerlingen moeten proberen, onder de vorm van een fietsspaaractie, op een ludieke manier met de klas rond Vlaanderen te fietsen.

De Vlaamse fietsweek gaat door van 20 april tot 31 mei 2009. In die periode moeten leerlingen zo veel mogelijk punten trachten te sparen door met de fiets naar school te gaan. De punten worden verzameld op een kilometerspaarkaart. Het dragen van een fietshelm en/of een fluohesje levert perfietsbeurt een extra spaarpunt op. Ook andere gemeentelijke initiatieven zoals een klassikale fietsuitstap, een fietscontrole, een fietsvaardigheidstraining, verkeerspark, … leveren per leerling extra bonuspunten op. Een volle spaarkaart betekent één bolletje op het traject rond Vlaanderen.

De spaaractie richt zich zowel tot het basisonderwijs, als tot het secundair onderwijs. Met de actie wil de Stichting Vlaamse Schoolsport leerlingen en ouders aanzetten om zoveel mogelijk met de fiets de verplaatsing van en naar de school te maken. Brantano en Vondelmolen zorgen mee voor de logistieke ondersteuning, Het Nieuwsblad voor de mediaondersteuning.

Minister Frank Vandenbroucke installeert Lokaal Overlegplatform in Halle
Op vrijdag 20 februari komt Vlaams minister van onderwijs, Frank Vandenbroucke, naar Halle om er het Lokaal Overlegplatform (LOP) voor het basis- en het secundair onderwijs officieel te installeren. Hij brengt tevens een bezoek aan de lopende Time-outprojecten georganiseerd door groep Intro en Artkos.

 Op 1 september 2008 is het startschot gegeven voor het Lokaal Overlegplatform van Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Het Platform zal samen met onderwijs- en niet onderwijspartners werken aan het realiseren van gelijke kansen in het onderwijs. Er zijn reeds voorbereidende vergaderingen geweest, daarbij is een voorzitter gezocht en een voorlopig huishoudelijk reglement en dagelijks bestuur opgesteld.

Nu wordt het Platform officieel geïnstalleerd door minister Vandenbroucke. De officiële installatievergadering van het LOP start om 15 uur.

De minister zal eerst een bezoek brengen aan de twee lopende Time-outprojecten en om 16 uur de vergadering vervoegen. De schepen van sociale zaken zal een toelichting geven over het kindbeleid en de lopende onderwijsprojecten in Halle. Om af te sluiten zal de minister een slotwoord en een vragenmoment houden.

Dag van de DKO
Naar aanleiding van de ‘Dag van het DKO’, het deeltijds kunstonderwijs, gaat er vrijdagavond 13 februari, om 19 uur in de Servaiszaal van de stedelijke Servaisacademie, een leerlingauditie door. Onder het thema ‘Grenzeloos’ geven de klassen Voordracht en Accordeon een voorstelling.

Voordien, om 18 uur, verleent de samenspelklas strijkers, onder leiding van Marc Verbist, zijn medewerking aan een gezamenlijk optreden van verschillende strijkorkesten uit Haasrode, Brussel en Zuid-Afrika in de Ravensteingalerij te Brussel.

Het weekend van vrijdag 13 en zaterdag 14 februari gaat in heel Vlaanderen opnieuw de ‘Dag van het DKO’ door. Op zaterdag organiseren meerdan 160 academies DKO een speciale dag waarmee ze zich aan het publiek willen voorstellen. In het verlengde hiervan organiseert de strijkersklas op donderdag 19 februari, om 19 uur in de Servaiszaal, nog een optreden onder de titel ' een hart voor Botchabela'.

Ook in kunstacademie De Meiboom gaat de ‘Dag van het DKO’ niet onopgemerkt voorbij. Zaterdag 14 februari (ver)leggen de studenten hun grenzen en kan je een bezoek brengen aan de verschillende ateliers van de lagere, de middelbare en de hogere graad. De academie is open van 9 tot 17 uur. En dat kunst grenzeloos is bewijzen de leerlingen van de lagere graad door ballonnen op te laten met daaraan een exclusief kunstwerkje.

Afrika Filmfestival
De dienst sociale projecten, STROS (de stedelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) en cultuurcentrum ’t Vondel nemen voor de zevende keer deel aan Afrika Filmfestival. De films ‘Ezra’ en ‘Entre les murs’, op 22 en 29 april 2009, zijn tegelijk de afsluiter van het filmseizoen van cc ’t Vondel. De laatste voorstelling van 29 april wordt afgesloten met een drankje en Afrikaanse hapjes.
Ook voor de scholen zijn er opnieuw filmvoorstellingen. Voor de derde graad van het secundair onderwijs is dat ‘Entre les murs’, voor de lagere school ‘Azur en Asmar’, beiden films met een pedagogisch dossier. Scholen met eigen accommodatie vertonen de film ter plaatse. De andere
scholen krijgen de gelegenheid de film te bekijken in de raadzaal van het stadhuis begin mei.

Brievenbus St. Rochus verplaatst
De rode brievenbus van de Post aan de Sint-Rochusstraat 44 wordt op 23 februari 2009 verplaatst naar de Prinses Paolalaan 1. De verplaatsing van de brievenbus komt er naar aanleiding van de sluiting van het postkantoor en op vraag van de eigenaar van het gebouw.

Opnames Witse rond carnaval
Op woensdag 25, donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2009 plannen de mensen van Witse opnames in de straten van Halle. Ze vertellen een verhaal dat zich afspeelt in de carnavalstoet en doen daarvoor beroep op enkele groepen en hun wagens. Daarom zal in verschillende buurten een parkeerverbod staan om de carnavalwagens te laten passeren.
Wie zin heeft kan een kijkje gaan nemen en kan ook mee figureren als toeschouwer. Daarvoor moet contact opgenomen worden met Sharon Versteven of Lore Hoefkens, sharon.versteven@vrt.be   of lore.hoefkens@vrt.be  of telefonisch op 02 383 04 99.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief