HALLE - Bijkomende politionele maatregelen tijdens carnavalperiode

C21

HALLE - Bijkomende politionele maatregelen tijdens carnavalperiode

Logo_carnaval
(Repro Editiepajot)
 

Om de volkstoeloop in de omgeving van de Grote Markt en de festiviteiten in goede banen te leiden en de openbare orde te garanderen zullen tijdens de carnavaldagen opnieuw een aantal bijkomende politionele maatregelen gelden.

Van zaterdag 21 tot en met maandag 23 maart wordt het sluitingsuur voor cafés, zoals voorzien in de algemene politieverordening, opgeheven. Op dinsdag 24 maart zijn cafés verplicht te sluiten om 7 uur ’s morgens. Vanaf 7.30 uur zijn dan ook geen carnavalvierders meer toegelaten op de openbare weg. Caféhouders mogen hun zaak die dinsdag niet heropenen voor 10 uur.

Van zaterdag tot en met dinsdag geldt een verbod op sterke drank.
Er mag geen sterke drank verkocht worden op de openbare weg, ook niet vanuit uitstalramen van cafés. De nachtwinkels op het grondgebied van Halle mogen gedurende die periode geen sterke drank verkopen. En carnavalvierders, met uitzondering van de deelnemers aan de carnavalstoet tijdens en in de stoet, mogen geen sterke drank in hun bezit hebben.

Het gebruik van spuitbussen, vuurwerk en andere stoffen die de veiligheid in het gedrang kunnen brengen is ook verboden. De lokale en de federale politie zullen toezicht houden op de verordeningen en kunnen overgaan tot inbeslagname van de verboden zaken en sterke drank. Overtredingen kunnen ook gesanctioneerd worden met een administratieve geldboete van maximaal 250 euro.

Horeca-uitbaters hebben milieuvergunning nodig
Ter gelegenheid van carnaval overwegen heel wat horeca-uitbaters feestactiviteiten in open lucht vergezeld van de nodige elektronisch versterkte muziek. Hiervoor is een milieuvergunning vereist. Om te vermijden dat elke inrichting apart deze aanvraag moet doen is er vorig jaar een regeling voor het maken van muziek in open lucht uitgewerkt. Deze regeling wordt dit jaar opnieuw toegepast.

Halattraction moet een milieuvergunning aanvragen voor de muziekinstallaties op de Grote Markt, de Maandagmarkt en de Beestenmarkt alsook voor de muziek voortgebracht door de kermisattracties op het Possozplein, de Leide en het Stationsplein. Aan alle andere voortbrengers van elektronisch versterkte muziek wordt ambtshalve een milieuvergunning verleend.

Naar analogie met vorig jaar wordt de stad opnieuw in drie zones opgedeeld.
Zone 1 omvat de Grote Markt, de Beestenmarkt en de Maandagmarkt. 
Openluchtmuziek tijdens de drie carnavaldagen is er toegelaten tot 6 uur ’s morgens.

Zone 2 omvat het Possozplein (uitgezonderd de foor), de Cardijnstraat, de Klinkaert, de Basiliekstraat, de Bergensesteenweg tot de Poststraat, de Demaeghtlaan, de Zuster Bernardastraat, de Parklaan, het Oudstrijdersplein en de Vandenpeereboomstraat.
Daar is het maken van openluchtmuziek toegelaten tot 3 uur gedurende de nacht van zaterdag op zondag, van zondag op maandag en van maandag op dinsdag.

Zone 3 omvat alle andere straten op het grondgebied van Groot-Halle en de locaties ingenomen door de foor.
Het maken van openluchtmuziek tijdens de drie carnavaldagen is daar toegelaten tot 1 uur ‘s morgens.

 Na de vernoemde uren wordt het bedienen van dranken in open lucht nog wel oegelaten maar gelden de bepalingen van het politiereglement inzake nachtlawaai.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief