Black Eagle Halle bestaat 25 jaar

Black Eagle Halle bestaat 25 jaar

Foto_bij_persbericht_-__black_eagle_halle_bestaat_25_jaar_
 

Kung fu-club Black Eagle Halle bestaat 25 jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd met een grootse zomerstage en aansluitende receptie, waarop ook burgemeester Marc Snoeck (sp.a) een woordje kwam zeggen. 

“Naar jaarlijkse traditie organiseren we in de maand mei een zomerstage met verscheidene krijgskunstdisciplines”, legt Arno Pirolo, secretaris van Black Eagle Halle uit. “Omdat we dit jaar onze vijfentwintigste verjaardag vieren, leek het ons dan ook niet meer dan logisch om dit tot het hoofdthema van de stage te maken. Het is ook vanuit dit oogpunt dat we dit jaar een iets uitgebreider aanbod aan vechtsportdisciplines hadden voorzien. En met succes trouwens, daar er uiteindelijk meer dan 60 mensen deelnamen aan de stage. Het spreekt voor zich dat dit gerust een recordopkomst genoemd mag worden”, besluit Pirolo.

“Onze club werd opgericht in 1994”, vult Jurgen Braeckmans, voorzitter van Black Eagle Halle, aan. “We begonnen met 8 leden in de sportschuur van Dworp, verhuisden nadien naar Beersel en de turnzaal van het toenmalige Heilig Hart Instituut, om uiteindelijk in 2007 onze eigen Black Eagle Dojo te openen op de Brusselsesteenweg in Halle. Intussen zijn we met meer dan 90 leden en hebben we zowel een bloeiende jeugd- als volwassenenwerking, we komen dus van ver”, stelt Braeckmans. “Uiteraard is deze evolutie niet alleen mijn persoonlijke verdienste, maar ook die van ons bestuur en iedereen die een actieve rol binnen de werking van Black Eagle Halle op zich genomen heeft. Ik wil deze gelegenheid dan ook graag aangrijpen om deze mensen uitvoerig te bedanken voor hun inzet”, besluit Braeckmans. 

Ook burgemeester Marc Snoeck (sp.a) zakte voor de gelegenheid af naar de Black Eagle Dojo om de club te feliciteren met hun vijfentwintigste verjaardag. “Weinig gevechtsportclubs uit Halle kunnen zeggen dat ze 25 jaar bestaan, ik ben dan ook zeer vereerd om hier vandaag aanwezig te mogen zijn om deze unieke gebeurtenis samen met jullie te vieren”, stelt Snoeck. “Ik maakte voor het eerst kennis met Black Eagle Halle op de Nacht der Krijgskunsten, waarbij zij meteen opvielen door hun typische zwarte kimono’s. Nadien raakte ik steeds meer bij de club en haar activiteiten betrokken via jullie secretaris Arno Pirolo, die namens onze partij zetelt in de gemeenteraad. Ik moet zeggen dat me hierbij opgevallen is dat Black Eagle Halle een club is met een grote sociale samenhang, waar vriendschap naast respect, discipline en karakter een belangrijke kernwaarde is. Dit heeft zonder enige twijfel in al die jaren zeker bijgedragen tot jullie succes vandaag”, besluit Snoeck.

“Iedereen binnen Black Eagle Halle is vanzelfsprekend zeer trots op deze unieke gebeurtenis, maar het werk is nog lang niet af”, vervolgt Pirolo. “We zijn alvast van plan om er nog eens 25 jaar bij te doen!”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief