Politie HALLE - Preventieve acties op parkings en acties tegen zwaar vervoer

C21

Politie HALLE - Preventieve acties op parkings en acties tegen zwaar vervoer

Editiepajot_politie_heel_goed

De lokale politie en stadswachters gaan regelmatig preventieve acties houden op parkings in Groot-Halle en het Hallerbos
Zij gaan in de toekomst ook meer acties tegen het zwaar vervoer organiseren.

Autocriminaliteit Hallerbos
De lokale politie en stadswachters houden regelmatig preventieve acties op openbare parkings in het centrum van Halle, Buizingen en Lembeek om het aantal autodiefstallen en diefstallen in en aan auto’s te bestrijden. Dit om potentiële daders af te schrikken, om bestuurders te wijzen op risicogedrag en om preventieve tips te geven. 
Vanaf april tot eind oktober is er eveneens verscherpt toezicht in het Hallerbos. Autodieven beschouwen het Hallerbos nog steeds als aantrekkingspool. Wandelaars en sportbeoefenaars laten wel eens waardevolle zaken zoals handtassen, portefeuilles, gsm‘s, bankkaarten, … achter in de wagen. 

Geüniformeerde politiemensen zullen daarom regelmatig toezicht houden op de parkings en toegangswegen van het bos. Sporadisch zal er ook versterking zijn door de federale politie, die patrouilleren met paarden in het bos. Ook de Halse fietsbrigade wordt ingeschakeld. De lokale politie roept bezoekers van het Hallerbos op om alert en voorzichtig te zijn, de wagen steeds goed af te sluiten en er geen waardevolle zaken in achter te laten.

Politieacties op zwaar vervoer
De politiezone Halle zal in de toekomst meer acties zwaar vervoer uitvoeren op het grondgebied van Halle. Sinds 1 februari 2009 zijn er in de politiezone Halle twee motorrijders actief die een doorgedreven opleiding omtrent zwaar vervoer hebben gehad in de federale politieschool in Etterbeek. Vanaf nu zullen zij regelmatig controles uitvoeren op vergunningen (wet van 3 mei 1999), het gebruik en conformiteit van de tachograaf (EEG3821/85) en de naleving van de rij- en rusttijden (EG 561/2006). De controles zullen gericht zijn op vrachtwagens van bedrijven gevestigd zowel binnen als buiten Halle. De wetgeving laat de politiediensten toe om bedrijven / bestuurders die verschillende malen in overtreding worden bevonden, van naderbij op te volgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2009
Felix Merckx
Reori EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief