Twee nieuwe studierichtingen in KTA – Pro Technica HALLE

C21

Twee nieuwe studierichtingen in KTA – Pro Technica HALLE

Editiepajot_halle_autotechn_1_foto_merckx
In het KTA Pro Technica is men al klaar voor de nieuwe studierichtingen in september. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_autotechn_2_foto_merckx
Omer Verstraeten en Sven Vander Meyden van autotechnieken. (Foto Felix Merckx)
 

Bij het nieuwe schooljaar in september start het KTA-Pro Technica in Halle met twee nieuwe studierichtingen. Een eerste nieuwe is de studierichting autotechnieken TSO en de andere nieuwe studierichting is deze van schoonheidszorgen. De studierichting Bouwtechnieken investeert in bekistingconcepten.

Studierichting Autotechnieken
Omer Verstraete, technisch adviseur harde sector: “Moderne voertuigen worden steeds complexer. We zien ons dan ook genoodzaakt om in september 2009 onze studiekeuze uit te breiden met een technische richting “Autotechnieken”. Zo willen we tegemoet komen aan de vraag van de automobielsector naar hoger opgeleide werkkrachten. In onze BSO-richting ligt de nadruk op het vervangen van onderdelen. In de TSO­richting zal meer de nadruk gelegd worden op het vinden van de oorzaak van de panne”.

De leerlingen worden opgeleid tot een bekwame autotechnicus. De nieuwste technieken in auto-elektriciteit, motoren en het rollend gedeelte worden grondig bestudeerd en kennen voor hen geen geheimen meer. De nodige apparatuur zoals diagnosetoestel, multimeter en scoop zijn in de werkplaats aanwezig. Stageperiodes brengen hen in contact met de toekomstige beroepsomgeving.

Van deze praktisch gekwalificeerde technicus wordt verwacht dat hij/zij in staat is: een grondige analyse te stellen; een volledig nazicht uit te voeren met behulp van diagnoseapparatuur en aan de hand vniet meer weg te denken.

Frans Bauters, technisch adviseur zachte sector: “Een gat in het studieaanbod van het KTA Pro Technica Halle dat moest dichtgereden worden. Wij besloten om vanaf 1 september deze nieuwe studierichting aan te bieden en wel op TECHNISCH NIVEAU. Een nieuw salon en dito uitrusting zullen geïnstalleerd worden om onze klanten te verwennen”.

Er wordt gestart met een 1 ste leerjaar van de 3de graad (5de leerjaar). De nodige technieken en behandelingen worden aangeleerd onder leiding van een nieuwe leerkracht.
De veelzijdigheid van deze opleiding is een troef voor de afgestudeerden die op verschillende wijze kan uitgespeeld worden.
Er wordt gedacht aan een zelfstandige zaak; wellnescenter; spa-resorts; schoonheidssalon; demonstrator; afgevaardigde voor een firma en opleidingen geven;…

De studierichting Bouwtechnieken investeert in bekistingconcepten
De technische mogelijkheden en systemen razen met een ontzettende snelheid voorwaarts. Deze tendens is het team bouwtechnieken niet ongekend. Reeds meerdere jaren worden samenwerkingsakkoorden afgesloten met grote firma’s om de leerlingen de laatste nieuwigheden aan te bieden.

Zo wordt er contact gelegd met de wereldfirma DOKA uit Ternat die bij de absolute top staat in het produceren van bekistingen. Wereldwijd worden er projecten uitgevoerd met hun systemen. Zo slaagt het KTA Pro Technica Halle erin vanaf volgend schooljaar een opleidingsset bij de firma aan te kopen, een unieke deal!

De set bestaat uit een kolombekisting, plaatbekisting, balkbekisting, wandbekisting en een bovenleuning voor de veiligheid.
Met deze aanbieding van de firma kunnen alle mogelijke situaties praktisch opgelost worden.

an technische documentatie en gegevens van de constructeur; zelfstandig een herstelling uit te voeren en te controleren.

Waar kan men heen met dergelijk diploma?
Omer Verstraete: “Technicus, eerste technicus, werkplaatsleider, zelfstandig garage-uitbater, technisch commerciële of administratieve functie, garagereceptionist, controleur in assemblagebedrijf, controleur bij de automobielinspectie, auto-expertise, magazijnverantwoordelijke, ... of eventueel nog verder studeren als bachelor in de autotechniek.

 SCHOONHEIDSZORGEN
Het KTA Pro Technica Halle denkt vooruit en wil inspelen op de nieuwe “hype’s” die de vernieuwde samenleving beheersen.
Overal, op straat, op TV, in de pers, in de hotels op vakantie is “schoonheidszorgen en WELLNES”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief