HALLE - Voor N-VA moet gemeenteraad beslissen over Leopold II

HALLE - Voor N-VA moet gemeenteraad beslissen over Leopold II

Leo2
N-VA vraagt sereen debat en democratische discussie over beeld Leopold II. Gemeenteraad moet beslissen.
 

De recente gebeurtenissen in het Halse stadspark, waar het borstbeeld van Leopold II uiteindelijk van zijn sokkel is gegooid, lokken ook  een reactie uit van de N-VA, de grootste oppositiepartij binnen het stadsbestuur.

 

Rogier Lindemans en Sven Pletinx, N-VA gemeenteraadsleden, reageren:

 
 
"Wij hebben geen enkel begrip voor de wandaden van Leopold II, maar ook niet voor vandalisme. Geweld is nooit de oplossing. We kunnen nooit toelaten dat men geweld gebruikt omdat men het met iets niet eens is, ook niet wanneer men vindt dat de verandering te traag gaat. Het beschadigen van (openbare) eigendommen kan nooit. Dit debat moet op een democratische manier gevoerd worden. Niet de straat, maar de gemeenteraad moet dus bepalen wat er met het standbeeld moet gebeuren. Onze partij staat open voor een debat waarin de verschillende opties worden besproken."


"Bij het standbeeld moet zeker duiding komen. De stad heeft dit reeds gedaan in het verleden, maar dat mag  zeker nog  explicieter worden." Zij wijzen er ook op  dat de slinger niet mag doorslaan. "Zo is er zelfs, naast de standbeelden van Leopold II, al sprake van het censureren van Kuifje of het niet meer uitzenden van bepaalde series, zoals bijvoorbeeld het satirische Fawlty Towers. We mogen zeker niet terecht komen in een straatje zonder einde."


artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief