HALLE - Kinderen uit zusterstad Mouvaux krijgen prijzen van internationale tekenwedstrijd

C21

HALLE - Kinderen uit zusterstad Mouvaux krijgen prijzen van internationale tekenwedstrijd

Editiepajot_halle_mouvaux_ingezonden
Alain Delsalle,organisator van het ‘XXe Salon des Artistes Mouvallois’ in Mouvaux, Michèle Delsalle, eerste schepen), de afgevaardigde van de school, Jenne Lucas, PR van het jumelagecomité van Halle en Eric Durant, burgemeester van Mouvaux. (Foto ingezonden)
 

In het Noord-Franse Mouvaux, zusterstad van Halle werden de prijzen uitgereikt aan de laureaten van de Ecole Elémentaire Victor Hugo, die deelnamen aan een internationale tekenwedstrijd in Halle. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Jean-Pierre Laporte, voorzitter van het Halse jumelagecomité, en stond in het teken van ‘Vriendschappen’ tussen de verschillende partnersteden van Halle.

De tekeningen van de laureaten werden opgenomen in de Internationale tentoonstelling van Kunstgroep Aureool , die tegelijkertijd werken toonde van kunstenaars uit Mouvaux, Werl, Tsjechië 18e bat. log.Belgisch leger en van haar eigen leden.

Het prijzenpakket omvatte ondermeer het Halse fotoboek en een beertje, geschonken door de stad Halle, samen met een pentekening van de Halse Grote Markt, van de hand van Nolle Versyp, de betreurde hoofdrolspeler van de serie ‘Thuis’, geschonken door Kunstgroep Aureool.
Het Jumelagecomité zorgde voor verscheidene publicaties over Halle en omstreken met toeristische inslag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2009
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief