Wegwerkzaamheden op de A8 tussen HALLE en het Waalse Gewest

C21

Wegwerkzaamheden op de A8 tussen HALLE en het Waalse Gewest

Vlaamse_gemeenschap
Repro EP.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint op de A8 vandaag met werken die tot midden juli gaan duren. Het wegdek wordt er heraangelegd in de beide rijrichtingen (Brussel/Doornik), van het op- en afrittencomplex van Lembeek tot aan de grens met het Waalse Gewest.

De betonverharding van het wegdek van de A8 wordt hersteld, en er wordt een laag geluidswerende asfalt op aangebracht. De werkzaamheden zullen duren tot 12 juli 2009. Tijdens die periode zal de A8 twee maal gedurende ongeveer een week afgesloten worden voor het verkeer, eerst in de richting van Brussel (in mei), en een tweede keer in de richting van Doornik (in juni). Tijdens de overige fasen van de werkzaamheden zal de A8 open blijven voor het verkeer, maar zal de capaciteit van de weg tijdelijk kleiner zijn, omdat er rijstroken afgesloten zullen worden voor het verkeer.

Doorgaand verkeer blijft dus mogelijk, behalve in fase 1 en 3 (telkens ongeveer een week lang). Vanaf vandaag  wordt de A8 ongeveer een week lang voor al het verkeer afgesloten in de richting van Brussel. Alle omleidingen worden hieronder beschreven per fase van de werkzaamheden.

Fase 1 (van 12 tot 20 mei): rijrichting Brussel, werkzaamheden ter hoogte van complex van Tubeke.  
Het verkeer vanuit Wallonië richting Brussel zal tijdens fase 1 omgeleid worden via het complex van Rebecq/Quenast. Van daar zal het via de Rue de Bierghes, de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg en het complex van Tubeke opnieuw de A8 naar Brussel kunnen nemen. Het verkeer richting Doornik zal zoals gewoonlijk de twee rijstroken van de A8 kunnen gebruiken.

Fase 2 (van 25 mei tot 11 jni): rijrichting Brussel, werkzaamheden van complex van Tubeke tot complex van Lembeek.
Tijdens deze fase zal de oprit van het complex van Tubeke voor het verkeer richting Brussel afgesloten worden. Dat verkeer zal omgeleid worden via de Hondzochtsesteenweg en de Edingsesteenweg naar het complex van Lembeek, waar het de A8 zal kunnen oprijden. Ook de afrit van het complex van Lembeek zal afgesloten worden in fase 2. Dat verkeer zal de A8 vroeger moeten verlaten, via het complex van Tubeke, en zal vervolgens de Edingsesteenweg moeten nemen. 
Er zal ondertussen ook gewerkt worden op de A8 in de rijrichting van Brussel. Het verkeer richting Brussel zal in Tubeke via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de weg (rijrichting Doornik) gebracht worden. Het verkeer richting Doornik zal gedurende deze fase maar een rijstrook kunnen gebruiken ter hoogte van de werkzone. 

Fase 3 (12 tot 17 juni): rijrichting Doornik, werkzaamheden ter hoogte van complex van Tubeke.
Tijdens fase 3 wordt de A8 afgesloten voor het verkeer richting Doornik ter hoogte van het complex van Tubeke. Dat verkeer wordt dan omgeleid via de afrit van Tubeke, de Edingsesteenweg, de Rue de Bierghes, en zo naar de oprit van de A8 van Rebecq/Quenast.

Fase 4 (18 juni tot 12 juli): rijrichting Doornik, werkzaamheden van complex van Lembeek tot complex van Tubeke.
Tijdens de laatste fase van de werkzaamheden wordt de oprit van het complex van Lembeek voor het verkeer richting Doornik afgesloten voor het verkeer. Dat verkeer wordt dan omgeleid via de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg naar de volgende oprit van de A8 in Tubeke, waar ze opnieuw de A8 zullen kunnen nemen. Ook de afrit in Tubeke voor het verkeer richting Doornik wordt afgesloten in fase 4. Dat verkeer zal omgeleid worden naar complex Rebecq/quenast, via de Edingsesteenweg en de Rue de Bierghes. 

Er zal ondertussen ook gewerkt worden op de A8 in de rijrichting van Doornik. Het verkeer dat zich al op de A8 richting Doornik bevindt, zal in Lembeek via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de rijweg (rijrichting Brussel) gebracht worden. Het verkeer richting Brussel zal gedurende deze fase maar een rijstrook kunnen gebruiken ter hoogte van de werkzone.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.540.000 euro (incl. BTW)..

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief