HALLE / TERNAT - Akkervogels in het park op ‘Dag van het Park’

C21

HALLE / TERNAT - Akkervogels in het park op ‘Dag van het Park’

Editiepajot_dag_van_het_park
Repro EP

Halle en Ternat in de bres voor Putter en Patrijs.
De stad Halle en gemeente Ternat slaan samen met hun landbouwers en inwoners de handen in elkaar om de akkervogels uit de streek een hart onder de vleugel te steken. Samen met het Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën vzw willen ze aandacht vragen en maatregelen uitvoeren om het leven van de akkervogels te vergemakkelijken. Daarnaast zijn een aantal vrijwilligers bezig met een jaar lang gericht akkervogels te tellen.

Om alle inwoners te betrekken hebben Halle de Putter en Ternat de Patrijs geadopteerd. Halle en Ternat vragen tijdens de Dag van het Park op 31 mei op ludieke wijze aandacht voor hun akkervogels. Het komende jaar zal men de geadopteerde Putter en Patrijs her en der te zien opduiken tijdens evenementen. Alle lagere scholen uit Halle en Ternat kregen onlangs alvast een nieuw educatief pakket aangeboden: ‘Akkervogels: de helden van de velden!’.

Halle adopteert de Putter: ontbijtwandeling en zakjes ‘Putterzaad’
Wandel mee langs de Halse akkers met het stadsbestuur, vogelringers, de milieuraad en Natuurpunt Halle op zondag 31 mei en steun de Putter!
Vertrek om 7u ’s morgens aan het Warandepark (Essenbeek). De vroege vogels krijgen onderweg boeiende uitleg over het doen en laten van de akkervogels in de stad en de Putter in het bijzonder.
Wil men na de wandeling meegenieten van een lekker ontbijt, schrijf dan vooraf in via milieu@halle.be  of 02 363 25 15.

Het Warandepark in Essenbeek werd de voorbije maanden heringericht en daar moet de Putter beter van worden. In een deel van het park komen bloemen- en kruidenvelden die ’s zomers insecten aantrekken en waarvan de zaden ’s winters als wintervoedsel voor de Putter dienen.
Kom naar de Dag van het Park op 31 mei van 14u tot 17u en men krijgt een mooi zakje ‘Putterzaad’ met bloemen- en kruidenmengsel.

Ternat adopteert de Patrijs: patrijzenbrood, picknick en Gevleugelde Wandeling 
Patrijzen eten - vooral in de winter – heel graag granen. Om de adoptie van de Patrijs te lanceren verkopen een aantal Ternatse bakkers in mei lekker ‘Patrijzenbrood’. Dit gelegenheidsbrood zit in een speciale broodzak met informatie over deze adoptievogel. Voorlopig verkopen de Ternatse bakkers wel nog geen broden met het favoriete zomervoedsel van de Patrijs: insecten! Tijdens de Dag van het Park op 31 mei biedt de gemeente Ternat vanaf 13u aan alle inwoners een gratis picknick aan in het park van Kruikenburg zodat iedereen het Patrijzenbrood kan proeven en (goed-) keuren.

Om de honger aan te scherpen organiseren Natuurpunt Ternat, Pasar, de Kruikenburgse Wandelclub en Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën ’s voormiddags een akkerwandeling langs de akkers van Ternat. Deze ‘Gevleugelde Wandeling’ vertrekt om 11u aan de ingang van domein Kruikenburg en staat open voor iedereen die kennis wilt maken met de Patrijs.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief