SportOase HALLEbad blijft lage tarieven tellen maar beperkt openinguren

C21

SportOase HALLEbad blijft lage tarieven tellen maar beperkt openinguren

Recreatie-003
 

Met een weldoordacht plan zorgt Sportoase ervoor dat de prijzen van tickets en abonnementen voor gebruikers van Sportoase Hallebad aan lage tarieven beschikbaar blijven. Tegelijk wordt de uitbater van het zwem- en sportcomplex geconfronteerd met uitzonderlijk gestegen energiekosten en personeelsuitgaven. Daarom werd er beslist om enkel het recreatieve gedeelte (n.v.d.r. recreatiebad, wellness, glijbaan & peuteren kleuterzone) op weekdagen minder vroeg te openen. Tijdens weekends en vakantiedagen blijven de openingsuren van het recreatieve gedeelte behouden,
Concreet zal vanaf maandag 30 januari, enkel het recreatieve gedeelte, op 4 van de 5 weekdagen openen van 16u tot 21u en op woensdag van 13 tot 21u, tijdens de weekends blijft het recreatieve gedeelte wel beschikbaar van 8 tot 18u, op vakantiedagen van 8 tot 22u.

"Meer dan 90% van onze bezoekers gebruikt het recreatieve gedeelte in de latere namiddag, 's avonds, op woensdagen en weekenddagen. Door de huidige extreme kostenstijgingen worden we gedwongen om pragmatische en kostenbewuste keuzes te maken zodat we enerzijds het school-, club- en baantjeszwemmen onverminderd kunnen blijven aanbieden en anderzijds geen extreme kosten moeten doorrekenen" legt Michaël Schouwaerts, Algemeen Directeur van Groep Sportoase uit.

"De energie- en personeelskost zijn 2 van onze 3 grootste kosten en in de huidige uitzonderlijke omstandigheden hebben we die keuze gemaakt die alles beschikbaar houdt op een betaalbare manier, Ons uitgebreid plan van aanpak is erop gericht om alle activiteiten en dienstverlening blijvend aan te bieden op dagelijkse basis, Het gaat om een tijdelijke maatregel die we op korte termijn opvolgen en driemaandelijks evalueren, wanneer de energiemarkt opnieuw stabiliseert kunnen we het aanbod opnieuw verbreden. "
Bij Sportoase is men zich terdege bewust van de maatschappelijke rol die haar sporten zweminfrastructuur heeft, met uitzondering van de aanpassing in openingsuren voor het recreatieve gedeelte, blijft daarom de beschikbaarheid van de andere activiteiten zoals instructiebad, sportbad, school- en clubzwemmen, de zwemschool en de fitness onveranderd en dus geopend tussen 8u en 22u gedurende de week en van 8 tot 18u in het weekend.

In zeer specifieke omstandigheden zoals voor scholen, groepen of tijdens uitzonderlijke momenten zoals lokale studiedagen kan op afspraak bekeken worden om het recreatieve gedeelte ook op andere momenten te openen. De maatregelen die Sportoase neemt zijn ruimer dan enkel de tijdelijke aanpassing voor het recreatieve gedeelte, zo neemt de groep ook structurele initiatieven naar energieverbruik, duurzame eigen energieopwekking en wordt er verder onderhandeld met energieleveranciers in functie van de optimalisatie van de energietarieven.
Na eerdere toezeggingen door Leuven, Brasschaat, Schoten, Oudenaarde, Roeselare en Antwerpen heeft ook Halle zich akkoord verklaard met het plan van aanpak ter beperking van de uitzonderlijke energie- en personeelskosten. In andere locaties van Sportoase met een groot recreatief gedeelte zijn de gesprekken nog lopende. Dit gebeurt steeds in overleg met de lokale publieke partner.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 13 feb 2024

archief