HALLE - Bodemattest ontbreekt: gronden voor zwembad kunnen niet aangekocht worden

C21

HALLE - Bodemattest ontbreekt: gronden voor zwembad kunnen niet aangekocht worden

Editiepajot_halle_zwembad_foto_merckx
Foto Felix Merckx.

De op de laatste gemeenteraad aangekondigde aankoop van gronden voor het zwembad in Nederhem is niet kunnen doorgaan. Er ontbrak een bodemattest voor een gedeelte van de gronden. Dit liet Groen! gemeenteraadslid Fred Deryckere weten.

"Dat klopt gedeeltelijk" zegt schepen Michel Bellemans. "De commissaris van het Comité tot Aankoop heeft de stad gemeld dat de verkoop "voor een beperkte tijd" dient uitgesteld omdat er onduidelijkheid was rond bodemattesten voor enkele percelen. Het comité houdt zich bezig met de aan- en verkoop van staatseigendommen en is in dit dossier opgetreden als notaris voor de verkoop door het Fonds Spoorweginfrastructuur aan Haviland.  De percelen waar het over ging waren enerzijds enkele die door Haviland werden aangekocht en één dat door de stad werd aangekocht.

Geen enkele ervan heeft met het zwembad te maken, het perceel van de stad ligt onder de brug.

Overigens is het niet juist dat er een bodemattest ontbrak, zoals Groen ten onrechte beweert.  Er was overigens reeds een attest van OVAM van 1998. Het Comité zal thans aan OVAM vragen of het attest kan gelden voor het betrokken perceel.

Binnen enkele weken zou daarover duidelijkheid zijn. Het heeft geen invloed op het zwembaddossier, gezien we toch moeten wachten op de beslissing van het sportinfrastructuurfonds inzake subsidiering.."

Fred Deryckere: "Op de gemeenteraad van 23 juni heeft de meerderheid gesteund door de SPa deze aankoop van gronden goedgekeurd voor het bedrag 2433 980 euro Vorige vrijdag zouden de akten ondertekend worden.

Voor één van de percelen ontbreekt een bodemattest. Het betreft de gronden waar vroeger een schootbedrijf was gevestigd. Dit bodemattest is vereist door de Ovarn. Sinds 1 oktober 1996 is bij de overdracht van gronden een bodemattest verplicht Een bodemattest vermeldt alle gegevens die Ovam over een grond kent

Fred Deryckere: “Nu is het juist dat perceel grond waar vroeger een schroothandelaar gevestigd was dat niet over zo’n bodemattest beschikt. Groen! stelt vast dat er weer iets misloopt. Pas op de gemeenteraad van september wordt de aankoop van de gronden op de agenda gezet. En met de veronderstelling dat een bodemattest kan verkregen worden zal het snel 2010 zijn. Na de affaire met Beaufort, de projectontwikkelaar die tientallen appartementen wou bouwen op Nederhem zonder riolering, en waarvan achteraf niets meer wordt vernomen, is er nu het ontbrekende bodemattest”.

UITSTEL BEPERKT IN TIJD
Aan schepen voor sport Michel Bellemans (CD&V) vroegen wij hierover een reactie en hij zegde het volgende:
"De commissaris van het Comité tot Aankoop heeft de stad gemeld dat de verkoop "voor een beperkte tijd" dient uitgesteld omdat er onduidelijkheid was rond bodemattesten voor enkele percelen. Het comité houdt zich bezig met de aan- en verkoop van staatseigendommen en is in dit dossier opgetreden als notaris voor de verkoop door het Fonds Spoorweginfrastructuur aan Haviland.

De percelen waar het over ging waren enerzijds enkele die door Haviland werden aangekocht en één dat door de stad werd aangekocht. Geen enkele ervan heeft met het zwembad te maken, het perceel van de stad ligt onder de brug.
Overigens is het niet juist dat er een bodemattest ontbrak, zoals Groen ten onrechte beweert. Er was overigens reeds een attest van OVAM van 1998. Het Comité zal thans aan OVAM vragen of het attest kan gelden voor het betrokken perceel.
Binnen enkele weken zou daarover duidelijkheid zijn. Het heeft geen invloed op het zwembaddossier, gezien we toch moeten wachten op de beslissing van het sportinfrastructuurfonds inzake subsidiering"

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief