HALLE - Bestuurder kritiek na ongeluk op E429

C21

HALLE - Bestuurder kritiek na ongeluk op E429

Halle_ongeluk1_e429_080709
De brandweer had de handen vol om de bestuurder te bevrijden. - Foto Marc Sluys
 
Halle_ongeluk_e429_080709
De brandweer had de handen vol om de bestuurder te bevrijden. - Foto Marc Sluys
 

Op de E429 in de richting Brussel gebeurde ter hoogte van de Europawijk in Halle woensdag omstreeks 23.25 uur een bijzonder zwaar ongeluk. De snelweg komt op die plaats van twee naar één rijvak.

De bestuurder van een kleine Peugeot  uit het Franse Rijsel verloor de controle over het stuur en werd in de bomen gekatapulteerd. Een passagier kon op eigen kracht uit de wagen klauteren. Hij werd door de hulpdiensten naar het AZ Mariaziekenhuis in Halle gevoerd.

De bestuurder kreeg langs zijn zijde de volledige klap te verwerken  en zat gekneld. De brandweer van Halle moest de man uit het voertuig ontzetten.
Dit was bijzonder moeilijk werken want de auto stak een viertal meter dieper in het struikgewas. Brandweerlui zaagden struiken af terwijl de Halse ambulanciers en een medisch team van Tubeke de eerste zorgen toedienden. Nadien kon de jonge man worden bevrijd. De hulpdiensten bleven ter plaatse om de toestand van de man te stabiliseren. Hij werd nadien in kritieke toestand naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht gevoerd.  Volgens de passagier, die in Halle werd opgenomen, zat er nog een derde jongen in de auto. De brandweer doorzocht met een warmtescanner  het struikgewas maar trof geen derde slachtoffer aan. Later kreeg de dienst 100 een verwarde oproep voor een verkeersongeluk maar ook dan werd niemand gevonden. 

De autosnelweg bleef in de richting van Brussel tijdens de reddingsactie gesloten. Omstreeks 2 uur werd  de snelweg opnieuw opengesteld. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief