HALLE - De MUG staat bijna klaar voor uitrukken

C21

HALLE - De MUG staat bijna klaar voor uitrukken

Mugvoertuigklein
Repro Editiepajot

Volgens Open VLD kamerlid Luk Van Biesen is het nog niet zeker dat de MUG er komt met Nieuwjaar. Algemeen directeur Jonckheere van het Halse ziekenhuis is echter formeel. Hij komt er.

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Halle had van eind april tot 31 oktober, eind deze week dus, de tijd om binnen een termijn van 6 maand te voldoen aan de erkenningsvoorwaarden die toenmalig Vlaams Minister Heeren had toegewezen aan het AZ. De opdracht bestond er uit om 6 urgentieartsen te vinden voor het AZ die de Mug-dienst moeten bemannen.
 
Open Vld Kamerlid Luk Van Biesen ondervroeg federaal Minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx begin dit jaar: hierin werd duidelijk dat de Mug nog niet onmiddellijk zou uitrijden in het AZ Halle. Deze week, ondervroeg Kamerlid Van Biesen Minister Onkelinx opnieuw daar deze week de termijn van de erkenningsvoorwaarden komt te vervallen.
De federale overheid is verantwoordelijk voor de financiering van de financiële middelen voor ziekenhuizen. Uit het antwoord van Minister Onkelinx bleek dat zij tot op heden nog geen aanvraag had ontvangen
 
“Indien de Mug van Halle een erkenning bekomt, zal de financiering in het Budget van financiële middelen volgen. Aangezien het AZ voorstander is van het behoud van haar Pit-dienst in combinatie met een Mug-dienst, kon de Minister voor het AZ een proefproject MUG-P opstarten. Van deze aanvraag is nog geen sprake”, zegt Van Biesen.
 
 
URGENTIEARTSEN
Zonder onvoorziene omstandigheden is volgens Jef Jonckheere (directeur AZ Sint-Maria) de MUG op de baan met nieuwjaar.
 
Het probleem van de urgentieartsen is volgens de directeur van de baan
Er werden er al enkele gevonden en de volgende dagen komen er nog solliciteren.
 
Het MUG-voertuig zelf zal tegen dan ook in de garage van het Halse ziekenhuis staan. De stad Halle zorgde hiervoor langs de brandweer om.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief